Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #2  
Gammal 2006-11-13, 07:49
Elisabets avatar
Elisabet Elisabet är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 5 566
Standard Sv: "Grekisk potatis"

Det tillagas säkert potatis på många olika sätt i Grekland, men den potatis jag oftast har fått på tavernor brukar vara skuren i bitar och stekt i olivolja på stekhäll eller i ugn. Saltad och kryddad med oregano, timjan, basilika och/eller andra örtkryddor, ibland vitlök och förmodligen några droppar citron.

Om man vill kan man koka potatisen halvmjuk innan man steker den, då blir konsistensen mjukare men med samma goda yta. Jag skulle tro att det är vanligt att man gör så i Grekland.

Sedan tror jag också att det förekommer att de häller extra olivolja och kryddor över potatisen när den är färdigstekt. Fast då tycker jag det blir FÖR MYCKET av det goda...
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 01:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT