![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Men Nico, du måste berätta för oss sedan vad stället heter, och ungefär var det ligger, please...
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Kan det heta Aidikos Nico? Jag har bara sett skylten i mörker på antingen tvärtom eller proppfull mage, och i båda fallen (gärna i samband med Raki) får jag synförändingar.
Testa fläskgrytan med loukaniko och yogurt på pitabröd om du inte redan gjort det! Och snälla, snälla, äte en tallrik Staka åt mig! |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Loukaniko är väl korv, men vad är staka?
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Staka är grädden från färsk (get)mjölk som man kokar med lite salt och rör ner mjöl i. Det ser i konsistensen ut som äggröra med mycket olja, luktar som ett par väl ingångna fårskinnstofflor men smakar HIMMELSKT med ett färskt bröd eller pommes frites att dippa i. En riktig kolesterolbomb! det närmaste jag kan komma på att jämföra röran med är min farmors ostvassla, men den smakar annorlunda.
Åtminstone i Chania använder de Stakavoutiro (smör som ser ut lite som kokosfett) att smälta ner i pilafin, det är det som ger den speciella smaken. Jag tror maträtten heter Chanion Pilafi, tanterna i "mina" byar är i allafall otroligt stolta över sitt recept...Med rätta ![]() ![]() ![]() [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Owner/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Owner/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG] Senast redigerad av Kikh den 2007-03-06 klockan 14:52. |
![]() |
|
|