![]() |
#21
|
||||
|
||||
![]()
För mig är grekfrukost:att mannen får dra iväg till bageriet för att fixa bröd, till det är det yoghurt, frukt och honung som gäller. Kaffe förstås och kanske ett ägg, med knallgul gula. Lite olika pålägg och juice så är det fullbordat. var den intas beror på lägenhetens läge. Ligger altanen redan i sol kan det vara skönast att sitta i skugga eller tom. inne, med öppen dörr. för mig med sällskap tror jag inte att "uteätarfrukost" är speciellt aktuellt. De gånger vi nödgats göra det har det varit väldigt dyrt. Frukost är så enkelt att fixa själv och ett ganska skönt sätt att börja dagen på. Om det kniper går det ju bra med enbart bröd och kaffe.
|
#22
|
||||
|
||||
![]()
Så mycket ni orkar äta till frukost
![]() ![]() ![]() Riitta ![]() |
#23
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
#24
|
||||
|
||||
![]()
När jag läser allas inlägg, så längtar jag verkligen till Grekland.
Jag äter mig oftast mätt på deras bröd. Men nåt gott pålägg på! Brödet är ju så gott! ![]() Och sedan väntar en ny härlig dag i Grekland! |
#25
|
||||
|
||||
![]()
Hi,hi.Det var det märkligaste frukost jag har ätit
![]() ![]() ![]() Riitta ![]() |
#26
|
||||
|
||||
![]()
Nej,nu får jag sluta larva mig
![]() ![]() ![]() Riitta ![]() |
#27
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#28
|
|||
|
|||
![]()
Reser jag själv blir det alltid frukost på byn. Färskpressad apelsinjuice med en klyfta citronsaft nedpressad. Kaffe, ägg och bacon med några skivor paprika och tomater. Vitt bröd, färskt förstås lite lätt rostat.
Med familjen blir det oftast frukost på balkongen. Yougurth, honung, te, kaffe, ost (skrattande kossan), skinka, frukt, en tub med kaviar och nyköpt bröd och croissanter från bagaren. Mjölkskummaren är med hemifrån så det brukar bli en eller två Latte som räcker länge. Sen måste man tyvärr diska ........ |
#29
|
||||
|
||||
![]()
Ser ut som att Ägg och Bacon vinner i längden. Missar inte denna frukost mer än 2 dagar på en vecka i Grekland. Smakar ju även smarrigt med lite honung på brödet till en god kopp kaffe!
![]() Yeasou ![]() |
#30
|
|||
|
|||
![]()
Unngår 'hotell-frokost' selv om det skulle inngå i prisen - foretrekker vann, kaffe, frukt og kanskje yoghurt, på balkongen så klart. Helst sammen med vakker utsikt!
![]() |
#31
|
||||
|
||||
![]()
Frukosten är det bästa på hela dagen.Härligt att få stiga upp på morgonen,duscha och styra kosan mot en härlig frukostbuffé.
Det är bara att välja på en massa "godis".Inga matrester eller disk som jag behöver att ta hand om.Toppen det! ![]() På min semester vill jag inte laga mat och diska. Nej,då vill jag ägna tiden åt annat än inköp och matlagning. Den huvudrollen har jag hemma och den vill jag inte ta med mig på min semester. ![]() |
#32
|
||||
|
||||
![]()
Steker på några ägg, småkorvar, bacon. Lägger det i en plastburk med lock. I nästa burk blir det tomater, gurka rödlök. Stannar på vägen till strander och inhandlar bröd. Framme vid stranden blir det en macka med salig blandning, mums! Sen brukar jag ha med mig, nescafé, socker, mjölk, plastmuggar, sugrör samt en frappévisp! Ni som har gjort egen frappé i plastmugg vet hur det låter när man stoppar ner vispen i muggen. De som ligger på samma standhalva som oss sätter sig upp och kolla vad ljudet kommer ifrån, jag kan sägga att det låter som något helt annat! Ibland har vi lyxat till oss med is i frappén också. Konstigt det där med att inte frappén smakar lika gott hemma som i grekland, vad kan det bero på? Någon som vet?
|
#33
|
|||
|
|||
![]()
Nescafeen du kjøper i Hellas til å lage frappé med, er ikke den samme som vi har hjemme. Pleier å kjøpe noen bokser med hjem til Norge, de veier jo ingenting. I tillegg er boksemelken viktig for å få fram den rette smaken.
|
#34
|
||||
|
||||
![]()
Men framför allt beror det väl på VATTNET. Det smakar ju helt olika i Grekland och Skandinavien.
|
#35
|
|||
|
|||
![]()
Vannet, tja... Når jeg lager frappé hjemme i Nafplio bruker jeg flaskevann, som jo smaker omtrent som "norsk" vann. Synes ikke det er merkbar forskjell på frappeene jeg drikker på greske kafeer, hjemme i Nafplio og hjemme i Stavanger, når jeg på sistnevnte sted bruker gresk Nescafé og boksemelk.
Men hvis jeg lager frappe i Stavanger med "norsk" Nescafé og vanlig melk, blir drikken noe helt annet. Gresk kranvann er jo ikke det samme overalt heller. I Athen er det nærmest udrikkelig, mange steder (som her i Nafplio) er det ok, mens i Makedonia, for eksempel, smakte det som kildevann! |
#36
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Elisabeth, Det tror jag att mycket hänger på, just vattnet. Håller inte med Admirala om att vattnet i Aten skulle vara odrickbart. Lite mera klorsmak, men det vänjer man sig vid. Brukar alltid ha flaskor med vatten i kylen och när vattnet är riktigt kallt smakar det som i Stockholm. Monica |
#37
|
||||
|
||||
![]()
Vad som är gott eller odrickbart är ju en smaksak.
Jag gör inte frappé men jag gör kaffe med kranvatten och kaffe ur samma burk i Grekland och när jag kommer hem - och det får inte samma smak. Det finns ingen annan rimlig förklaring än att det beror på att vattnet smakar olika. Senast redigerad av Elisabet den 2007-03-10 klockan 11:56. |
#38
|
||||
|
||||
![]()
Min drømmefrokost får jeg på Hotel Africa i Rhodos by, et familiehotell ved den vestre stranden. Hotellet er rimelig, men har en frokostbuffet som passer oss akkurat, og vi synes det er ideelt å gå rett til en ferdig frokost på hotellet. Den kan gjerne inntas på hotellets terrasse.
I tillegg til flere sorter brød, kokte egg, noen ganger stekte egg eller omelett eller eggerøre (varierer), ost, kjøtt, syltetøy, og selvfølgelig honning og yoghurt, har buffeen et rikholdig utvalg av kaker, som vi aldri spiser til frokost hjemme, men som hører til opplevelsen akkurat her. Og kakene er hjemmebakte, så som regel møtes man i frokostsalen av duften av fersk bakst. Er man heldig, og ikke sover for lenge, kan man på søndagsmorgenen høre gamlemor Margaretha, som regjerer på kjøkkenet, synge sammen med radioen når messen overføres. Hun kan hele liturgien, og det er en ganske spesiell opplevelse. Så utvalget på buffeen, duften av nybakte kaker og mor Margaretha's sang smelter sammen til min opplevelse av den greske drømmefrokosten. |
#39
|
||||
|
||||
![]()
Hej!
Under vår första resa till Grekland, på Paros, lyckades jag hitta en supermarket som sålde "Grekiska" matvaror och inte tyska som det finns gott om t ex på Rhodos. Där hade de ett riktigt gott margarin, texten var på grekiska men jag tror det var en blandning av yoghurt och margarin, sedan fanns det riktig grekisk feta ost och skinka. Att sitta på balkongen med en kopp kaffe och mackor gjorda på färskt grekiskt bröd och det goda margarinet slår till och med frukostbuffén på tjusiga flerstjärniga hotell ![]() En frukost bestående av juice, mjölk, kaffe, feta ost, margarin och bröd plus yoghurt till barnen räcker gott och väl i Grekland. Då vi alltid äter ägg på lördagmorgonar blir det samma sak i Grekland. Sahar Senast redigerad av sahar den 2007-03-19 klockan 11:37. |
![]() |
|
|