![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hej Monica
Har ni bagarbilar på Kalymnos? Här får man snällt gå till bageriet om man vill ha bröd. Och det gäller att vara snabb på morron så det inte tar slut. Jag har lyckats få bagaren att göra mörkt bröd typ limpa i miniformat, och det var inte bara jag som vill ha det utan alla andra också. Nu har jag en minilimpa reserverad varje förmiddag tack och lov för det var min idé att göra mörkt bröd. Yiasou från Uffe |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Visst har vi bagarbil! Tyvärr ligger vi sist på hans runda, så det finns inte mycket kvar att välja på när han kommer till oss. Det är vanligt att han hänger en påse med bröd till dem som inte är hemma, och så betalar man när man träffar honom. Om jag vill ha annat bröd som omväxling kan jag givetvis köpa i stan, det finns massor av bagerier. Nu är det alltid halvkiloslimpor, priset är 90 lepta. Förr vägdes allt bröd i bageriet, och ibland skar dom av en snutt, ibland la dom till en, så att det skulle bli ett kilo till exempel. Supermarket kan också sälja bröd, bakat i något av de lokala bagerierna, men "bake-off" slipper vi än så länge.
Uffe nämnde i ett inlägg att man kan få sin långpanna med kött eller så gräddat i bagarens ugn . Jag har inte kollat om det går här, men i Aten gjorde vi så. Man lämnade in söndagssteken när man gick till kyrkan och hämtade den sen, övertäckt av finaste kökshandduken. Alla hade inte modern spis. Lukten av vitlökskryddad lammstek kan jag känna än i dag. Hade vi råd köpte vi en skvätt Samos också, i lösvikt från Kavan (vinkällaren) |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Hej Monica. Jag undrar om du vet vad den nya tvättsvampsbutiken heter
Jag vet att försäljerskan heter Mary Karvouni den var ny 2006 ![]() mvh.ulf ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Nej, men jag ska fråga på stan . Mary Karvouni var namnet. MP
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() mvh.ulf ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag har frågat runt lite, men inte fått något svar. Ska fråga flera nu när säsongen är igång igen.
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Hej kos44 och andra som inte varit till Kalymnos på ett tag. Ni kommer att bli förvånade, det har skett en massa nyetableringar och uppsnyggning av hus, restauranger, vägar och allt möjligt.
Träffade Mary Karvouni idag, hon hälsar till alla sina gamla vänner från Sverige som hon träffat på Kos. Hennes nya lokal ligger längs restauranggatan utefter hamnen bortåt fiskebåtarnas sida -Agios Stefanos kallas området där. Precis intill ligger en ny (nygammal) restaurang , Rebetiko, som ofta har levamde musik och ett stort utbud av traditionell mat. Det är fler som har frågat mig efter rekommendation på restaurang, men jag finner det svårt, ja omöjligt att svara på . Först : vi går inte särskilt ofta ut , och i så fall blir det några stamställen, av gammal vana. Sen: alla har ju olika önskemål om läge, musik,utbud, prisnivå. Ni som blir hungriga, prova er fram! Maten brukar väl inte skilja sig så mycket, priserna inte heller. Bemötandet från personalen är viktigt för oss. |
![]() |
|
|