![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag har ett recept som jag brukar gå efter, det är från boken "Den bästa boken om grekisk matlagning" av Chrissa Paradissis. Jag brukar använda portionsformar i lera inköpta i Grekland, men naturligtvis går det även bra med en vanlig ugnseldfast form.
Receptet räcker till 4 personer. Youvetsi 1 kg. lamm-eller fläskkött smör 1 medelstor hackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 2 tkp. tomatjuice 1 msk. tomatpasta salt & peppar 1/2 kg makaroner (helst den sort som ser ut som stora riskorn) riven ost Skär köttet i mindre bitar och bryn det i en gryta. Tillsätt lök och vitlök och låt det steka på svag värme tills det är mjukt. Häll i tomatpasta, tomatjuice, salt, peppar och så mycket vatten att det täcker köttet. Låt det sjuda under lock på mycket låg värme tills köttet blivit mört och såsen tjocknat. Lägg makaronerna i kokande vatten och koka tills de blivit mjuka. Låt vattnet rinna av väl. Lägg hälften av makaronerna i smord ugnseldfast form och lägg på köttbitarna. Fördela resten av makaronerna jämt över köttet och häll tomatsåsen ovanpå. Strö över riven ost och grädda puddingen i medelstark ugnsvärme i ca. 15 min. Lycka till, det är jättegott! Ann-Kristin ![]() |
|
|