![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]() ![]() Den här supergoda saganakin åt jag på Orea Karpathos sista kvällen innan jag åkte hem. Den var precis som jag ville ha den. Jag har alltid trott att saganakin som ser ut/smakar så här är gjord på kefalotyri men jag frågade ändå vilken ost det var. Och jag hade fel. Osten hette Rigato, Regati eller nåt liknande. Nån som kan hjälpa mig med det exakta namnet? |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag åt Rigato igår och fick ett gallstensanfall som tack. Det finns en annan ost som är lite mindre fet och då går det bra. Annars är det väldigt gott.
Uffe |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror att det är en getost men säker är jag inte.
Eva |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Tack Ulf, då var Rigato det korrekta namnet. Googlade och hittade den på en italiensk sajt.
Eva: nja, det var vanlig hårdost. Finns getost över huvud taget som hårdost? Den Rigato jag hittade på nätet var från ko. Är helt säker på att den jag ätit också var det. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Jag har Fontanas Saganaki hemma och på innehållsförteckningen står följande:
Pastöriserad getmjölk, vegetabiliskt löpe, 2% havsalt. Osten är minst lika hård som äkta feta, kanske t o m lite hårdare. //Zanét ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror inte att det är en grekisk ost, googlar du på "rigato cheese" så verkar det som om det är en en italiensk ost som tillverkas på Sardinien.
Själv brukar jag använda svensk Edamer, den är inte så fet och smälter inte alltför snabbt. Vänd först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd, stek snabbt i olja på ganska hög värme. Det blir jättegott med pressad citron över och en god sallad till. Ann-Kristin ![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Annki: jo, det var precis det jag googlade förut ![]() ![]() ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Ann-Kristin ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Jag ska starta om viktväktandet i morgon och fasar för den där elaka vågen
![]() Men saganakin var makalös, det var värt det ![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Getost kan naturligtvis vara hård. Beror på tillverkningsprocessen. Här där jag bor säljs det flera hårda getostar från ex Spanien.
Glöm inte heller den mycket, goda, vällagrade Sifnosgetosten som är rullad i aska. Bara den är värd att besöka ön för. ![]() Eva |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Såg hård getost i min ica-affär förut... Men som tur var hade de ingen Rigato
![]() |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Har ni provat att grilla saganaki, det blir oxå supergott.
Monica |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Hej!!
Jag brukar använda hårdosten som finns hemma till saganaki, för tillfället Pekorino. Hos svärmor för inte längesen var det Milner som blev till saganaki, inte dumt det heller.Den godaste saganakin görs på ost från Limnos, MUMS! ![]() Jennie |
#14
|
|||
|
|||
![]()
Och jag tycker den från Arachova är helt ljuvlig
![]() Monica |
![]() |
|
|