![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jag brukar bara lämna brödet orört och betalar säkert för det men det är ok för mig. Grekiskt bröd är numera oftast en ganska trist historia. Annat var det förr. Hemma äter jag alltid hårt rågbröd till maten och även när jag äter lunch på jobbet. Måltiden är inte komplett annars.
Eva |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I bagerier förr tyckte jag att man bara hittade ljust och ofta sötat matbröd, men numer finns det ju för det mesta även grovt bröd i bagerierna. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Hur kan man äta den grekiska maten utan bröd undrar jag då
![]() ![]() Angående betalning av brödet...oavsett om man äter det eller inte så har vi diskuterat det nyligen i tråden "snålhet" ![]() Malin |
#4
|
||||
|
||||
![]()
nej, det e riktigt nice med bröd till den typiskt grekiska maten tycker jag, såser o tex tzatsiki... helst av allt vitlöksbröd..mmmm.
men känns lite to much till en vanlig typ oxfilé. Ja, har hänt att man "fuskar" o äter ogrekiskt .... ![]() ![]() Enna potiri gala parakalo! psomi? oxi, euxaristo |
#5
|
||||
|
||||
![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Rörorna som någon skrev om äter jag inte så mycket av, Tsatziki har aldrig tillhört mina favoriter. Tzatsiki och grillspett har jag aldrig förstått tjusningen med. OK Fava kanske är en röra för det slinker det ner många tallrikar av under en semester. Istället för röror äter jag sallader av olika slag, gigantes, ungsbakad feta, kokta eller ungsbakade rödbetor, imam, citronmarinerade kikärter, friterad zucchini, friterade zucchiniblommor, briam, getost, gröna bönor med citron, kokt zucchini med kokt potatis, tomatbollar, ostbollar, zucchinibollar och naturligtvis ostsaganaki. Till huvudrätterna behöver jag inte heller något bröd bara jag slipper den friterade potatisen till köttet, kycklingen eller killingen och får den kokt eller ungsbakad så är dagen räddad. oj vad sugen jag blir på grekisk mat. Eva |
![]() |
|
|