![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Jag har fått en kanin på halsen....den ligger styckad i kylen och väntar på att bli tillagad!
Finns det någon som har ett bra recept på stifado med mängder av lök? Hittar lite olika varianter,med resp. utan marinering,men vet inte riktigt vad jag ska välja.. Någon som har ett tips - det är AKUT! |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Stek vanlig gul lök och många scharlottenlökar, en morot och en liten bit rotselleri skuren i tärningar. Bryn köttet och lägg allt i en gryta. Slå på ekologiska krossade tomater samt ett kraftigt rött vin. Krydda med lite kanel, kanelstång, örtsalt, paprikapulver, 1 msk senap, svart och vitpeppar. Koka tills köttet är mört. Sista kvarten-halvtimmen kan du krydda med lite färska örter och torkad basilika. Mängden kryddor och salt får du prova dig fram med. Det är så länge sen jag följde ett exakt recept. Du kan förstärka receptet med kalvfond och soja om du vill. Var försiktig med kalvfonden så den smaken inte blir för dominant.
Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Nu vattnas det i munnen på mig! Så längesen jag åt Kouneli Stifado... Taverna To Steki i Chanias hamnkvarter hade en underbar stifado, man fick beställa dan innan och jag kommer särskilt ihåg kanelsmaken.
Lycka till med tillagningen! /Göran |
![]() |
|
|