![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Hejsan!
Jag undrar hur man gör med fryst filodeg (ca 16-20 ark) om man bara behöver några ark. Måste man tina degen först för att kunna ta så många ark man behöver? Kan man sen frysa degen på nytt ![]() Tacksam för svar! Hena ![]() ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag tror att du kan halv tina degen för att få loss några ark och sen frysa in resten, det som dock är viktigt det är att degen inte torkar ut, utan att man tinar den under en fuktig handduk eller liknande samt att det som du fryser in igen är väl förpackat, deg kan ju tydligen torka i frysen också (fråga mig inte hur det går till), annars faller bara degen i bitar.....och det vill amn ju inte....eller hur?
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Spurte min greske matlagingsguru om dette, og hun sier at du IKKE kan fryse ned igjen deigen. Men det du kan gjøre er å fryse mat du har laget av filodeigen.
Så du får lage mange paier (eller hva du har tenkt å bruke deigen til), og fryse det du ikke spiser. Eller be mange gode venner på middag ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Den går att frysa igen men blir i sämre skick och i värsta fall går den sönder nästa gång mat ska tillagas. Bröd fryser vi bara en gång för annars torkar det ut och på samma sätt blir det med filodegen.
Eva |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Hej och tack för svaren!
Det verkar som om jag får ta fram receptboken, kavla upp ärmarna och sätta igång och laga mat med min lilla filodeg som ligger i frysen och bara väntar på att bli använd. Det blir nog både pajer, inbakad fetaost och köttfärsknyten.... Om jag får välja ![]() Sandroow: Jag vill att den ska falla i bitar i munnen, efter att den är tillagad såklart! Hena ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
|