Kalimera Grekland Amorgos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vroutsi på Amorgos

Vroutsi, cirka 12 kilometer sydväst om Chora, är en sömnig liten by som få besöker. Synd tycker jag, för Vroutsi är en charmig och lantlig by där tiden har stannat upp. Precis som när det gäller Arkesini brukar vi åka hit för att äta lunch varje gång vi är på Amorgos. Oftast är vi ensamma på tavernan.

 

Kafé i Vroutsi på Amorgos.

Gränder i Vroutsi.

 

Vid ett av dessa besök beställde vi som vanligt in en varsin grekisk sallad och en kall öl. Innehavarinnan nickade glatt, tog av sig förklädet och gick sin väg. Vi satt kvar och undrade vart hon tog vägen, vi tog upp varsin bok och började slöläsa, pratade lite med åsnan som stod utanför tavernan, tiden gick men någon sallad såg vi inte till.

 

Taverna Georgalinis i Vroutsi på Amorgos.

Taverna Georgalinis i Vroutsi.

 

När nästan 30 minuter förflutit kom hon sakta gåendes med en plastpåse i ena handen. I påsen fanns ost, lök och tomater. Hon log brett. Vi också. Efter några minuter fick vi våra sallader. Antingen hade hon varit hemma och hämtat, eller så hade hon varit i affären och handlat. Det är händelser som denna som gör att jag älskar byar som Vroutsi.
Tavernan ligger alldeles i början av byn, inne i själva Vroutsi finns en affär, en liten souveniraffär som säljer hantverk och ett uråldrigt kafenión, som du kan läsa om här »

De få som besöker Vroutsi är vandrare på väg till, eller från, Ancient Arkesini som ligger cirka 50 minuters promenad norr om Vroutsi.

 

Vroutsi. Anorgos.

Kalimera i Vroutsi.

 

Har du en stund över kan jag rekommendera dig att vandra till Ancient Arkesini. Vandringen börjar här i Vroutsi.


LÄS MER OM AMORGOS

Om Amorgos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera