Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Grekland som medicin mot tinnitus

En bild berättar. Avsnitt 55.

 

Hej, jag heter Janne, och jag har tinnitus. Så skulle jag ha sagt om det fanns en förening för Anonyma Tinnitusiaster (AT).

Många har tinnitus, men det verkar vara få som pratar om sitt ständiga öronsus. Men jag gör det. Och ja, det har med Grekland att göra.

Jag fick min tinnitus på TUR-mässan i Göteborg för många år sedan. Då var jag där som Aftonbladets Greklandsexpert, och jag hade stor press på mig. Jag gillar nämligen inte att stå i centrum. Inte alls. Ändå sa jag ja när Aftonbladet frågade om jag ville vara med. Kan ju bero på att jag kände mig smickrad.

Jag hade under den hösten arbetat mycket och levde med en inre stress, en stress som jag inte förstod att jag led av. Så är det ju ofta med inre stress. Man märker den inte förrän det är för sent. Att stå i Aftonbladets monter och svara på frågor om Grekland gjorde inte saken bättre, inte heller att det satt löpsedlar med foto på mig lite varstans på mässan. Jag var superstressad av all uppmärksamhet. Stress och hög ljudvolym är den perfekta kombon för att utlösa en tinnitus.

 

Greklandsexperten Janne Eklund på Kalimera fick tinnitus på Aftonbladet.

Greklandsexperten Janne Eklund när han fick tinnitus.
När mässan var över hämtades jag av en vän som körde mig till Ellös på Orust. Vi skulle åka färjan över till Malö och vännernas nyköpta hus. Jag hade aldrig varit där. När vi kom fram till Ellös stannade vi vid färjeläget. Min vän sa: veva ner rutan och lyssna på tystnaden. Jag gjorde som han sa, men jag hörde ingen tystnad, bara ett förfärligt brus i ena örat. Allt sedan dessa har jag haft tinnitus. Men jag är tacksam för att min tinnitus inte är allvarlig. Det finns alltid de som har det värre.

Idag blir tinnitus allt vanligare, och det är nästan alltid stress som är boven i dramat. Många med utmattningssyndrom drabbas av tinnitus. Som om det inte räckte med det förstnämnda.

Nu kommer jag till poängen med det här långa inlägget.

När jag är i Grekland så störs jag (nästan) aldrig av min tinnitus. Faktum är att jag oftast inte ens tänker på att jag har tinnitus när jag är i Grekland. Visst är det fantastiskt. Grekland är ett helande land. För mig.


Fler avsnitt från serien "En bild berättar" »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera