Kalimera Grekland Kalymnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vlychadia på Kalymnos
Längst ner på södra Kalymnos ligger den lilla fiskebyn Vlychadia i en skyddad vik. Här finns två stränder åtskiljda av en udde. Stranden till vänster är ganska stenig så gillar du stenar passar den perfekt. Tavernan ovanför stranden är jättebra.

 

Vlychadia beach. Kalymnos.

Vänstra stranden i Vlychadia.

 

Stranden till höger om udden är däremot riktigt fin, sanden är mjuk och vattnet ljuvligt. Även här finns tavernor. När du tröttnat på sol och bad kan du besöka museet Sea World of Valsamidis som ligger ovanför stranden till höger.

 

Högra stranden i Vlychadia på Kalymnos.

Högra stranden i Vlychadia.


Det finns en betydande mängd grottor på Kalymnos, någon sa att det finns så många som 60 stycken. Flera användes tidigare som bostäder och kultplatser. Tråkigt nog är de flesta svårtåtkomliga. Den viktigaste grottan, med flera fina stalaktiter, är Kefalas Cave väster om Vlychadia. Det går att vandra till grottan från Vlychadia, eller köra bil från Vothini (byn innan Vlychadia) nästan ända fram. Här finns ett resebrev som handlar om Kefalas Cave.

 

Vlychadia. Kalymnos.

Vlychadia.

 

HOTELL I VLYCHADIA

Det finns endast ett fåtal boendealternativ. Om jag skulle bo här hade jag definitivt valt Villa Maria, som ser mycket trevligt ut.

Boka Villa Maria »


LÄS MER OM KALYMNOS

Om Kalymnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera