Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kan man dricka vattnet i Grekland?

Kan man dricka vattnet i Grekland? är en ganska vanlig fråga i vår Facebook-grupp. Det är även en polariserad fråga: många tycker att man kan dricka vattnet, och ungefär lika många tycker tvärtom.

Svaret på frågan är ja, man kan dricka vattnet i Grekland. Jag har i princip slutat att köpa vatten på flaska när jag är i Grekland. Dels för att det är tungt att bära hem till rummet, dels för att det är dåligt för miljön med dessa miljoner tomma vattenflaskor som slängs varje år. Tyvärr finns det (nästan) ingen återvinning av plast i Grekland. De hamnar på soptippen, i havet eller i naturen. Att det är farligt att dricka vattnet är en myt.

Jag går efter grundregeln: smakar kranvattnet gott (eller i alla fall okej) så dricker jag kranvattnet, smakar det inte gott så dricker jag det inte. På en del öar är det mycket salt i vattnet (som på Koufonissi) och då köper jag vatten.

 

Kan man dricka vattnet i Grekland? Ja!

Det godaste vattnet finns att hämta helt gratis från vattentappar. Bild från Spili Kreta.

 

 

Jag brukar köpa en flaska vatten när jag kommer till Grekland och fyller sedan på den i kranen, eller i någon av vattentapparna som finns på många platser. Vattnet som finns i vattentapparna smakar oftast mycket bättre än det som finns att köpa på flaska. Fråga gärna grekerna var närmaste vattentapp finns.

På vissa öar, och på fastlandet, är kranvattnet godare än flaskvattnet, vilket Kreta och Ikaria är två bra exempel på.

Kort sagt: det går utmärkt att dricka vattnet i Grekland.

 

Tips på vad du kan göra med en tom vattenflaska »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera