Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kaminia & Kato Katelios beach på Kefalonia

Några kilometer väster om Skala ligger Kato Katelios som är en tämligen oexploaterad fiskeby med en sand- och grusstrand. I den lilla byn finns flera mysiga strandnära tavernor, några av dem serverar färsk fisk. Solstolar och parasoll finns att hyra. Ovanför stranden finns en by som heter Katelios, därför heter stranden Kato Katelios, kato betyder nedre på grekiska.

 

Kato Katelios beach. Kefalonia.

Kato Katelios.

 

Ännu några kilometer västerut ligger Kaminia beach. Inte heller denna strand är speciellt exploaterad, och inte alls lika välbesökt som exempelvis stränderna i Skala och Lourda. Och det är väl tur det, för den utrotningshotade havssköldpaddan Caretta Caretta använder nämligen stranden som äggläggningsplats.

 

Kaminia beach.  Kefalonia.

Kaminia beach ligger strax väster om turistorten Skala.
Caretta Caretta - som kan bli mer än två meter lång och väga drygt 450 kilo - är den näst största havslevande sköldpaddan. Den är utrotningshotad, bland annat för att deras äggläggningsplatser oftast ligger på exploaterade stränder.

 

Caretta Caretta. Kaminia. Kefalonia.

Informationsskyltar om Caretta Caretta är uppsatta längs Kaminia beach.

 

Parningen sker till havs, när parningen är över tar sig honorna till en strand där de var och en gräver ner uppemot 200 ägg. När äggen kläcks tar sig sköldpaddsbebisarna själva ner till vattnet. Caretta Caretta finns även på bland annat Zakynthos, Kreta och Peloponnesos.


LÄS MER OM KEFALONIA

Om Kefalonia Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera