Kalimera Grekland Kefalonia.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Poros på Kefalonia

Kefalonias fjärde största by Poros ligger vid kusten cirka 14 kilometer norr om Skala. Byn är långsmal och sträcker sig ett långt stycke längs kusten. I ena delen av byn ligger hamnen varifrån det går båtar till Killini på Peloponnesos. Här ligger också några hotell och tavernor. Efter hamnen (om du kommer från Skala) ligger själva centrum där det finns fler tavernor och hotell, samt alla andra faciliteter som hör en by till.

 

Hamnen i Poros på Kefalonia.

Poros.

 

Bystranden är inte mycket att hurra för, den är väldigt stenig och det är svårt att komma i vattnet. Längre norrut ligger den mycket bättre Ragia beach om du är sugen på ett dopp.

 

Poros. Kefalonia.

Hamnen i Poros.
Poros var en av öns största turistorter innan turistboomen på 90-talet. Idag har Skala tagit över rollen som östkustens viktigaste resmål. I stället får Poros titulera sig som östkustens största hamn, alltid något. Poros kan även skryta med öns största ravin, som ligger precis utanför byn.

 

Ravinen utanför Poros på Kefalonia.

Ravinen utanför Poros.

 

Ravinen är liten med Kretamått mätt, men här på Kefalonia imponerar den. Ravinen är ungefär 80 meter djup och i det närmaste lodrät. Vägen ut ur byn går genom ravinen, om du kommer från Skalahållet, annars tvärtom, så klart.

Några kilometer väster om Poros finns en av öns intressantaste sevärdheter - Tzanata tomb som du kan läsa om här.


LÄS MER OM KEFALONIA

Om Kefalonia Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera