Kalimera Grekland Kos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Pyli på Kos
I Pyli, väster om Zia, är turismen inte lika framträdande som i många av de andra byarna på Kos. Även om turismen inte heller här går obemärkt förbi finns det ett levande grekiskt vardagsliv i byn. Byn är ganska stor och har nästan 2 500 invånare.

 

Tavernor i Pyli. Kos.

Tavernatorget i Pyli.

 

Pylis centrum domineras av ett stort torg med tavernor och kaféer. En föredömlig orienteringskarta över omgivningarna sitter i ena hörnet av torget. Svänger du höger vid skylten kommer du strax till en gammal vattencistern där byborna fortfarande hämtar sitt vatten.

 

Den gamla vattencisternen i Pyli på Kos.

Den gamla vattencisternen i Pyli.


I Pyli finns även ett gammalt gravmonument som hör till Kos mest berömda sevärdheter. I graven ligger King Harmylos, som var en av Kos stora hjältar, begraven. Graven tros vara från 300-talet f.Kr. Utanför graven finns en gammal kyrka. Men varken grav eller kyrka är mycket att se.

 

King Harmylos grav i Pyli på Kos.

King Harmylos grav i Pyli.

 

När jag var där satt en gammal man utanför kyrkan, han gungade på en stol och lyssnade på The Pretenders. Det var en riktig sevärdhet! En annan sevärdhet i närheten är Palio Pyli som jag varmt kan rekommendera dig att besöka.


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guideHEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera