Kalimera Grekland Kos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Therma beach och heta källor på Kos
Om man kör söderut längs kusten från Kos stad passerar man ett flertal stränder. Först Psaladi med sina jättehotell och sin populära vattenpark.

Efter näset kommer man till Agios Fokas som främst besöks av greker. Stranden i Agios Fokas är riktigt bra och inte alls lika exploaterad som de andra stränderna nära Kos stad. Från Agios Fokas är vägen trevlig att köra, landskap är kuperat och utsikten över havet är vacker.

 

Bilvägen till Therma på Kos.

Vägen till Therma är inte att leka med.

 

När man kommer fram till parkeringsplatsen ovanför Therma är det dags att stanna. Therma ligger nedanför parkeringsplatsen. Det går att köra nästan hela vägen ner till stränderna, men den smala grusvägen är mycket brant, och är inte alls kul att köra, även om många gör det. Jag kan lova att vägen ner till Therma inte är att leka med. Parkera ovanför!

 

Se upp för nyfikna getter vid parkeringsplatsen och nere på stranden.

Se upp för nyfikna getter vid parkeringsplatsen och nere på stranden.

 

Vid parkeringsplatsen finns en kantina och massor med hungriga getter. Innan man kommer fram till själva Therma finns en fin liten strand som jag har döpt till Kalimera beach.

 

Kalimera beach som ligger innan Therma på Kos i Grekland.

Kalimera beach som ligger innan Therma.

 

Fler stränder som jag har döpt till Kalimera beach finns här »
Therma är uppdelat på två små stränder som skiljs åt av stora klippblock. Första stranden är minst intressant, det är strand nummer två som är värd resan hit. Den ligger under ett förtrollande bergslandskap där getter leker trapetskonstnärer på klippbranterna. Längst bort finns en taverna och en kantina.

 

Therma beach. Kos.

En av stränderna i Therma.

 

Att det är sista stranden som är mest intressant är för att det är där de heta källorna finns. Ett spa i vattnet! Visst är det coolt. De heta källorna är omgärdade av stenar och inne i cirkeln ligger folk som sälar och njuter av det varma och bubblande vattnet. Vattnet innehåller olika mineraler som sägs lindra allehanda sjukdomar.

 

De heta källorna i Therma på Kos.

De heta källorna i Therma.

 

På en informationsskylt ovanför stranden står det att sjukdomar som reumatism, gallsten, hemorrojder, sterilitet, ryggskott och vissa hudsjukdomar kan lindras vid bad i de heta källorna. Om det inte stämmer kan det i alla fall vara skönt att bada här ändå.


LÄS MER OM KOS

Om Kos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera