Kalimera Grekland Kreta.

Argiroupolis på Kreta
Argiroupolis, som ligger på gränsen till Chania län, är en av Kretas attraktivaste byar. Byn är som så många andra byar på Kreta uppdelad i en övre och en undre del. Båda är intressanta. I nedre delen av den undre delen finns fem tavernor som ligger i en mycket fertil och lummig dalsänka. Det växer till och med bananer här.

 

Ett av vattenfallen i Argiroupolis på Kreta.

Ett av vattenfallen i Argiroupolis.

 

Att det är så lummigt beror på att det rinner vatten från bergen året om. Att det finns så många tavernor beror på att det kommer stora busslaster med folk hit för att äta. Det är bara 25 kilometer till Rethymnon, och faktiskt även ganska nära till turistorterna öster om Chania.

 

Argiroupolis. Kreta.

Argiroupolis.


Den övre delen av Argiroupolis är byggd på ruinerna av en dorisk - och sedermera romersk - stad, som hette Lappa. Rester av staden kan ses nära den fina kyrkan. Det är väl värt att vandra runt i de smala gränderna i den övre delen av byn. Byn är inte turistisk alls, och det är ett sant nöje att planlöst bara strosa runt.

 

Argiroupolis. Lappa. Kreta.

Ingången till övre Argiroupolis.

 

Lappa Avacodo är ett företag i övre Argiroupolis som specialiserat sig på att ta fram produkter gjorde av avokadoolja. Enligt egen utsago är avokadoolja effektiv vid behandling av diverse hudåkommor, som psoriasis och eksem. Vissa av deras produkter sägs även ta bort rynkor. Sant eller inte vet jag inte.

Boka hotell i Argiroupolis här »

 

Kreta på Kalimera » | E-guider om Kreta »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera