Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agia Triada på Akrotirihalvön på Kreta

Agia Triadaklostret ligger nästan mitt på Akrotirihalvön, vägen dit från Chania är väl skyltad och det är enkelt att hitta. Landskapet kring klostret är mycket vackert, längs vägen passerar man olivlundar och vingårdar för att till sist passera genom en allé av höga cypresser.

 

Det vackra klostret Agia Triada på Akrotirihalvön öster om Chania på Kreta.

Det vackra klostret Agia Triada på Akrotirihalvön.

 

Agia Triadaklostret började byggas 1612 och har sedan dess byggts ut ett flertal gånger. Från håll anar man mer en fästning än ett kloster, säkert fanns det en tanke bakom den fästningsliknande byggnadsstilen, orostider var något man ständigt levde med på Kreta.

 

Kyrkan i klostret Agia Triada. Kreta.

Kyrkan i klostret Agia Triada.
Det som främst imponerar är den vackra trappan och den monumentala portalen som leder in till klostergården. Själva kyrkan med sina många kupoler är också den fager att skåda. Här finns ett litet museum och ett bibliotek med en samling av bysantinska ikoner. Klostret är i drift. Det finns skyltar som uppmanar besökarna att vara respektabelt klädda, vilket man alltid ska vara när man besöker kloster och kyrkor i Grekland.

 

Agia Triada Monastery. Akrotiri. Chania. Kreta.

Den pampiga ingången till Agia Triada Monastery.

 

Agia Triadaklostret producerar sitt eget vin och sin egen olivolja. Finns att köpa i flera butiker i Chania, bland annat i saluhallen. Leta efter flaskor där det står Agia Triada på etiketten.

Från Agia Triadaklostret är det cirka 5 kilometer till Gouvernettoklostret.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera