Kalimera Grekland Kreta.

Platanias väster om Chania på Kreta
Platanias är den största turistorten längs Chaniakusten och är bland annat känd för sitt nattliv. Här finns ett flertal klubbar och diskotek. Hit åker unga Chaniabor för att partaja. Tro nu inte att Platanias är en renodlad partyort, för så är det absolut inte. Platanias passar lika väl för gamla som för unga. Här finns förstås alla slags faciliteter man kan tänka sig: tavernor, barer, kaféer, diskotek, bil- och mopeduthyrare, mataffärer, souveniraffärer, klädbutiker, banker och bankomater, resebyråer osv. Hit kan du åka charter med i stort sett alla svenska charterbolag.

Stranden består av sand uppblandat med mindre stenar. Undervattenströmmar förekommer och det händer att det råder badförbud. Det gäller för övrigt längs hela kuststräckan, inte bara här i Platanias.

 

Stranden i Platanias väster om Chania på Kreta.

Stranden i Platanias.

 

Ovanför själva turistorten ligger gamla Platanias. Backen upp är brant, men väl värd mödan, för i gamla Platanias är det trevligt att strosa runt i gränderna, och kanske äta på någon av tavernorna, några av dem har gudomlig utsikt över havet.

 

Platanias på Kreta sett från Old Platanias. Ön Theodorou rakt fram och Agia Marina till höger.

Platanias sett från Old Platanias. Ön Theodorou rakt fram och Agia Marina till höger.

 

Boka hotell i Platanias här »

 

Kreta på Kalimera » | E-guider om Kreta »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera