Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Knossos i Heraklion på Kreta

Det minoiska palatset Knossos ligger cirka 5 kilometer söder om Heraklion och är ett måste om du är historiskt intresserad. Knossos var det största och mest sofistikerade av alla minoiska palats på Kreta. Palatset byggdes omkring 1 900 f.Kr. och förstördes vid en jordbävning cirka 1 700 f.Kr. Det byggdes upp igen, ännu ståtligare än det första palatset. De ruiner som syns idag härrör nästan uteslutande från det sista palatset.

 

Knossos utanför Heraklion.

Knossos utanför Heraklion.

 

Knossos återupptäcktes av Minos Kalokairinos 1878. Sir Arthur Evans ledde utgrävningarna mellan 1900 och 1936. Han har kritiserats för att han lät restaurera delar av palatset, men det finns något gott med det också, man får en tydligare bild över hur palatset en gång såg ut.

Knossos har öppet varje dag mellan 08.00-20.00 under sommaren. Andra tider på året är det andra öppettider. Inträde cirka 15 €. Det går utmärkt att se Knossos på egen hand, men en guidad tur är att föredra.
Den berömda freskmålningen med tjurakrobaterna i Knossos på Kreta.

Den berömda freskmålningen med tjurakrobaterna i Knossos. Läs om tjuren Minotauros här.

 

De främsta arkeologiska fynden från Knossos förvaras på Arkeologiska museet i Heraklion. Museet har renoverats och är öppet igen efter att ha varit stängt under några år. Här kan du bland annat se den berömda Phaestosdisken som hittades i palatset Phaestos.

 

Knossos nära Heraklion på Kreta

Det brukar var väldigt många besökare på Knossos. Kom tidigt eller sent.

 

Läs om den minoiska kulturen på sidan om Heraklion.

Missa inte den mysiga byn Archanes om du är i krokarna.

 

Läs om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera