Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Tertsa, Kastri och Tsoutsouros på Kreta
Tertsa ligger sydost om byarna Ano Vianos och Amiras på sydöstra Kreta. Längre österut än så här kommer man inte i Heraklion län för sedan börjar Lasithi län.

 

Stranden i Tertsa. på södra Kreta.

Stranden i Tertsa.

 

Tertsa är en pytteliten by med några få tavernor, och en lång strand som är helt okej. Det finns inte så många stränder längs södra kusten på den här delen av Kreta, så man får helt enkelt nöja sig med dem som finns.

Om du ändå är i krokarna kan jag rekommendera dig att köra till Mirtos som ligger några kilometer öster om Tertsa. Mirtos är i mitt tycke den trivsammaste turistorten på den här delen av Kreta. Byn bjuder på en härlig mix av grekiskt vardagsliv och dämpad turism.


Stranden i Kastri på södra Kreta.

Stranden i Kastri.

 

Längs kusten väster om Tertsa ligger ett flertal mindre byar och några småstränder. Keratokambos och Kastri är de trevligaste av kustbyarna. (Byarna går ihop med varandra.) Även om första intrycket kanske inte är något man gör vågen över. Båda byarna är små och består knappt av mer än någon gata med hus, varav några av dem inrymmer kaféer, tavernor och pensionat. Här finns ett par stränder som är helt okej.

 

Tsoutsouros. Heraklion. Kreta.

Tsoutsouros.

 

Fortsätter man längs kusten efter Keratokambos kommer man till Tsoutsouros som är en ganska stor by som domineras av en lång hamnpromenad med hotell och tavernor. Jag tycker att Tsoutsouros ger ett dystert intryck och ser ut som en by på dekis. Men det finns en strand och en lång strandpromenad, alltid något.

 

Läs om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera