Kalimera Grekland Leros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Alinda på Leros
Alinda ligger cirka 2 kilometer från Agia Marina. Att promenera till Alinda längs med vattnet är mycket trevligt. Längs vägen passerar man några stränder, stora som små. Den populäraste ligger i det lilla samhället Krithoni (som Apollo har charter till). Leros War Cemetery ligger strax före Alinda.

 

Stranden i Alinda på Leros.

Från Alinda är det fin utsikt mot Agia Marina och Platanos.

 

Alinda är Leros största och populäraste turistort. Den stora attraktionen är den kilometerlånga småstenstranden. Stranden är smal och sträcker sig längs hela den vackra bukten. Längs nästan hela stranden växer tamarisker som skänker välbehövlig skugga. Det här är en strand i min smak, inte minst för den underbara utsikten över Agia Marina och Platanos, och att det är gott om plats, förutom under högsäsong då Alinda invaderas av semestrande greker.

 

Alinda beach. Leros.

Alinda beach.

 

Ovanför stranden går en väg som kantas av hotell, pensionat, tavernor, kaféer, barer, affärer, samt bil- och mopeduthyrare. Här finns även ett trevligt museum - Historic and Folkloric museum - som ligger i ett slottsliknade hus som heter Belenis tower. Museet har öppet varje dag utom måndagar 09.00-13.00 och 19.00-21.00.
Där stranden slutar tar en liten småbåtshamn med träbryggor vid. Här ligger Taverna To Steki. Ett år valde vi att bo i Alinda i stället för Panteli. Vi bodde där en vecka och åt på To Steki varje kväll. Vid varje tillfälle blev vi överraskade av att maten smakade bättre än kvällen före. Dessutom hittade vi maträtter på menyn som vi aldrig tidigare hade ätit i Grekland. Ägaren är supertrevlig, liksom övrig personal. Några kvällar i veckan är det livemusik och dans på tavernan.

Läs om To Stekis magiska likör här.

 

Taverna To Steki i Alinda på Leros.

Taverna To Steki i Alinda.

 

HOTELL I ALINDA

Eftersom Alinda är Leros största turistort är det här utbudet på hotell och pensionat är störst. Här finns tips på två bra boende i Alinda och ett i Krithoni, som ligger nära Alinda.

Alea Mare Hotel »

Hotel Marilen »

Nefeli Hotel »

Boka andra hotell i Alinda här »

 

Den långa stranden i Alinda på Leros.

Den långa stranden i Alinda. Ungefär i mitten på bilden ligger Taverna To Steki.


LÄS MER OM LEROS

Om Leros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera