Kalimera Grekland Lesbos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Skala Kalloni på Lesbos
Skala Kalloni kan liknas vid Lesbos navel och är en perfekt utgångspunkt för utflykter till andra delar av ön. Byn ligger mitt på ön vid Kalloni Bay som är en av Lesbos två enorma havsvikar, den andra heter Gera och ligger på sydöstra ön, inte långt ifrån Mytilini.

 

Skala Kalloni beach. Lesbos.

Högra stranden i Skala Kalloni.

 

Skala Kalloni är huvudort för sardinfisket på Lesbos, det är alltså här du ska prova att äta öns "nationalrätt", förslagsvis på fisktavernan Mimis som ligger på stora torget mitt i byn. När du ätit dig mätt kan du gå ner till den lilla fiskehamnen varifrån dina nyss uppätna sardiner med stor sannolikhet har burits i land samma morgon.

 

Stranden i Skala Kalloni på Lesbos.

Vänstra stranden i Skala Kalloni.


Är du sugen på att bada har du två stränder att välja mellan, en på var sida fiskehamnen. Den till vänster är mer exploaterad än den högra, annars är de snarlika. Sanden - som kan vara ruggigt varm - skiftar från grått till ljusbrunt. Stranden är långgrund och barnvänlig. Solstolar och parasoll finns att hyra, och det finns gott om tavernor strax ovanför stranden. Strax norr om byn ligger Skala Kallonis storebror Kalloni.

 

Tavernatorget i Skala Kalloni på Lesbos.

Tavernatorget i Skala Kalloni.

 

HOTELL I SKALA KALLONI

Skala Kalloni är som sagt en bra bas för att utforska resten av Lesbos. Det är även en populär turistort med alla tänkbara faciliteter, så man behöver inte åka någon annanstans, om man inte väldigt gärna vill. Många fågelskådare bor i Skala Kalloni eftersom det är nära till den stora våtmarken några kilometer öster om byn.

Imerti Resort Hotel är ett mycket omtyckt familjeägt hotell som ligger några hundra meter från stranden.

Imerti Resort Hotel »

Boka andra hotell i Skala Kalloni här »


LÄS MER OM LESBOS

Om Lesbos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera