Kalimera Grekland Lipsi.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kohlakura och Monodendri på Lipsi
På östra Lipsi finns några stränder som inte särskilt många besöker. Det finns ingen taverna på någon av stränderna, så ta med mat och dryck.

 

Kohlakura beach. Lipsi.

Klapperstenstranden Kohlakura beach.

 

Kohlakura (eller Hohlakoura) nordost om Katsadia är en av Lipsis undantagsstränder. Stranden är bred, ganska lång, täckt av klappersten och saknar skugga från tamarisker. Gillar du stora klapperstenar kommer du att älska Kohlakura.

Tourkomnima är namnet på en udde ännu en bit nordost om Katsadia. Kring udden finns tre små stränder av mindre bra kvalitet. Man springer inte benen av sig om man säger så. Men vattnet är klart och fint och ljuvligt att snorkla i och det är fin utsikt över havet och mot den obebodda ön Aspronissi. Det tar cirka 50 minuter att gå hit från byn.


Lipsi inofficiella nudiststrand Monodendri ligger även den cirka 50 minuter till fots från byn. Stranden är täckt av klappersten och ligger ensligt och vackert. Här finns ingen taverna men väl ett ensamt träd (mono dendri) att vila ögonen på. Det går att köra moped hit för den som inte vill gå.

 

Monodendri beach på Lipsi.

Monodendri beach.


LÄS MER OM LIPSI

Om Lipsi Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera