Kalimera Grekland Naxos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Maragas och Plaka beach på Naxos

Från Agia Anna är det bara några hundra meter till Maragas beach, en fin bred sandstrand med vit mjuk sand och stora sanddyner. Taverna Paradiso i början av stranden gör verkligen skäl för sitt namn, stolar och bord är strategiskt placerade direkt i sanden under en skuggande tamarisk.

 

Taverna Paradiso på Maragas beach på Naxos.

Taverna Paradiso på Maragas beach.

 

Maragas beach. Naxos.

Maragas beach.

 

Plaka beach tar vid där Maragas slutar, egentligen är det samma strand, endast namnen skiljer dem åt. Plaka är Naxos längsta strand, faktiskt en av de längsta jag varit på i Grekland. (Stranden fortsätter ända ner till Mikri Vigla, men den byter namn flera gånger).

 

Plaka beach. Naxos.

Plaka beach åt ena hållet.

 

Den vita pulverfina sanden och de många höga sanddynerna för tankarna till ToftastrandenGotland. Det kristallklara och turkosfärgade vattnet finns däremot inte på Tofta.
Plaka beach. Paradise. Naxos.

Plaka beach åt andra hållet.

 

Plaka är utan tvekan en av Greklands finaste stränder. Det är inte bara jag som tycker så, för vid de två senaste omröstningarna om Greklands bästa strand på Kalimera har Plaka kommit på första plats. Jag är i vanliga fall inte förtjust i sandstränder, jag föredrar klappersten och klippbad, men Plaka är ett undantag.

 

Plaka beach på Naxos.

Att plaska vid Plaka beach är något att längta efter under vintern.

 

 

För naturister är Plaka något av en paradisstrand, många går ogenerat nakna långa promenader längs strandlinjen, andra bygger små strandhus i sanddynerna. Gillar man inte nudism gör inte det så mycket, stranden är lång nog för att rymma alla, gott om plats finns alltid, till och med under högsäsong och nudisterna håller till en bit bort på stranden. Under lågsäsong är det dock inte så mycket folk på stranden. :-D

 

Läs mer om nudism i Grekland här »

 

HOTELL I PLAKA

Vill du ha nära till en av Greklands bästa stränder är det alltså här du ska bo. Om du vill ha lite mer liv och rörelse så är det gångavstånd till Agia Anna där det finns ett mycket större utbud av tavernor och affärer. Faktum är att det till och med är gångavstånd Agios Prokopios.

Här är tips på två bra boende vid Plaka beach.

Mare Monte Studios »

Plaza Beach Hotel »

Boka andra hotell i Plaka här »

 

Det berömda hatträdet vid Plaka beach på Naxos.

Det berömda hatträdet vid Plaka beach.


LÄS MER OM NAXOS

Om Naxos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera