Kalimera Grekland Peloponnesos.

Vattenfallet i Shinolaka på Peloponnesos
I Messinien på södra Peloponnesos finns flera fina vattenfall. Polylimnio waterfalls norr om Koroni är det mest spektakulära. Tyvärr har jag inte varit där så jag kan inte berätta om det. Däremot har jag besökt vattenfallet i Shinolaka, som ligger nära den fina turistorten Gialova , som i sin tur ligger nära byn Pylos.

 

Vattenfallet i Shinolaka på Peloponnesos.

Parkeringsplatsen där stigen till vattenfallet börjar.

 

För att ta dig till vattenfallet kör du någon kilometer norrut från Gialova, och svänger vänster vid skylten som pekar mot den lilla byn Shinolaka. Sedan följer du hemmagjorda skyltar som pekar mot vattenfallet.

 

The path to Shinolaka waterfall in Peloponnese.

Den korta vandringen till vattenfallet är mycket vacker.


Det tar cirka fem minuter att köra till parkeringsplatsen. En skyltad stig till vänster om parkeringsplatsen går igenom lummig grönska till vattenfallet. Efter fem minuter är du framme.

 

Shinolaka waterfall.  Gialova. Peloponnese.

Shinolaka waterfall.

 

Är det då värt att besöka vattenfallet i Shinolaka? Ja, det tycker jag. I alla fall om du ändå är i krokarna. Jag var här i september och då fanns det gott om vatten, kommer du på våren är de förstås ännu mer. Men Polylimnio waterfalls är mycket häftigare har jag hört. Dit ska jag nästa gång jag besöker södra Peloponessos. :-)


LÄS MER OM PELOPONNESOS

Om Peloponnesos Bilder Resebrev Karta Geografiskt läge Forum

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera