Kalimera Grekland Peloponnesos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Zaga beach i Koroni på sydvästra Peloponnesos

Zaga beach är den absolut bästa stranden i Koroni. Det finns två stränder i själva Koroni, en klapperstenstrand och en sandstrand, men ingen av dem kan mäta sig med Zaga beach.

 

Stränderna Zaga och Memi sett från Koroni Castle i Koroni på Peloponneos.

Stränderna Zaga och Memi sett från Koroni Castle.

 

Nästan alla som bor i Koroni väljer också att sola och bada på Zagastranden. Stranden ligger cirka 1 kilometer från hamnpromenaden i Koroni, något längre om du gå via Koroni Castle.

Det är ett ganska gulligt namn om du frågar mig, i alla fall om man skriver det på svenska: Sagastranden. Stranden har faktiskt två namn, den första delen heter Zaga och den andra delen längre bort heter Memi beach.

 

Det ljuvliga vattnet vid Zaga beach i Koroni.

Det ljuvliga vattnet vid Zaga beach.


Zaga beach är hela 3 kilometer lång, så känner du för att strandjogga har du lite att bita i. Stranden består av sand uppblandat med småsten. Solstolar och parasoll finns att hyra. Det finns även tamariskträd som skänker välbehövlig skugga. Ovanför stranden finns tavernor, hotell och familjepensionat.

HOTELL VID ZAGA BEACH

Jag har bara bott i Koroni, men nästa gång jag är i krokarna kommer jag att bo vid stranden. Det är ju bara en kort promenad till centrala Koroni, och det finns flera tavernor vid stranden, så man behöver inte gå någonstans på kvällen. Då ska jag bo på Hotel Zaga Beach, som är mycket populärt, inte minst bland Kalimeras läsare. Hotel Zaga Beach syns på bilden nedan.

Hotel Zaga Beach »

Boka andra hotell vid Zaga beach här »

 

Hotel Zaga Beach. Koroni. Peloponneos.

Den del av Zaga beach som ligger närmast Koroni.

 

Fler bilder från Zaga beach finns här »


LÄS MER OM PELOPONNESOS

Om Peloponnesos Bilder Resebrev Karta Geografiskt läge Forum

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2021 Janne Eklund/Kalimera