Kalimera Grekland Samos.

Papa beach väster om Pythagorion på Samos
Papa beach består av två små klapperstenstränder med bedårande vatten. Det är ofta trångt om saligheten på stränderna. Men det brukar finnas plats på solterrasserna ovanför huvudstranden. Solstolar finns att hyra. Inte bara det: man kan hyra en egen liten halvö (Nicos island) som har plats för två solstolar.

 

Papa beach väster om och Pythagorion på Samos.

Papa beach med Nicos island till höger.

 

I bakgrunden skymtas byn Chora i bergen. Under Chora ligger flygplatsen och Potokaki beach, och längst till höger ligger Pythagorion.

Den mysiga tavernan ovanför stranden serverar god mat, den vackra utsikten över havet får man på köpet. Papa beach är en oerhört avspänd plats som får en att tro att man är i Thailand, och inte i Grekland. Tavernan är så trevlig att det är värt att åka hit bara för att sitta där och njuta av en frappé eller en öl och titta ut över havet. Trevliga ägare är det också.

 

Papa beach Taverna. Samos.

Den trevliga tavernan vid Papa beach.
En av fördelarna med att bo i Ireon är att det är nära till Papa beach, som ligger cirka en kilometer söder om Ireon. Det går att köra nästan ända fram, men det är trevligare att gå genom den lilla skogen.

 

Papa beach. Ireon. Samos.

Papa beach.

 

Om du bor i Pythagorion är det cirka 10 kilometer till Papa beach. Det går ingen buss till stranden så du får ta dig hit med eget fordon.


LÄS MER OM SAMOS

Om Samos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera