Utflykt till Shipwreck beach på Zakynthos
Igår hade vi en nära-bastu-upplevelse. Idag har vi haft en i-bastu-upplevelse. Satan i gatan så varmt. Någon sa att det var 44 grader idag. Det låter mycket tycker jag. 41 grader är det möjligen. :-)

Vi gav oss iväg med mopeden redan klockan åtta. Det gällde att komma iväg så tidigt som möjligt med tanke på vädret. Vi styrde kosan norröver, körde över bergen, bra vägar, lite trafik och ett mycket imponerande vackert landskap.

Vårt mål var Porto Vromi varifrån vi skulle en taxibåt till till Smugglers wreck. Vi trodde fel skulle det visa sig. Det var en utflyktsbåt.

Porto Vromi. Zakynthos.

Porto Vromi.

Smugglers wreck (Navigo Bay) hade vi tidigare bara sett på bild, bilderna ljög, stranden var ännu häftigare i verkligheten. Inte minst uppifrån. Det var extremt mycket folk på stranden. Som väl var åkte de flesta när vi kom fram.

Smugglers wreck. Zakynthos.

På väg in till Smugglers wreck.


Navigo bay. Zakynthos.

Det första vi gjorde var att bada. Vattnet svalkade ytterst lite.

Vi uppfattade att båten från Porto Vromi skulle gå till Smugglers wreck kl 11.30 och vara tillbaka kl 13.30. Det stämde inte, vi åkte 11.45 och var tillbaka 15.00. Båten stannade vid en mängd grottor före själva stranden, efter vistelsen där (1,5 timme) åkte vi till andra grottor och badade. Vi hade ingen mat med oss och inget fanns att köpa ombord.

När vi kom tillbaka till Porto Vromi var vi helt slut. Lägg därtill hettan. Vi sa att vi i alla fall fick valuta för pengarna. :-) Vi köpte lite snacks i Porto Vromi och körde upp till utsiktsplatsen som ligger ovanför Smugglers wreck för att ta några bilder. Något jag hade svårt att göra på grund av min höjdrädsla.

Utsiktplatsen ovanför Smugglers wreck .

Med skakiga ben tog jag ett gäng bilder.Smugglers wreck. Zakynthos.

Så här blev resultatet. Ganska bra trots allt skakande.

Efter Smugglers wreck körde vi till flera stränder, bland annat till Tsilivi, Planos, Alikana och Alikes, alla bleknade i jämförelse med Smugglers wreck. Jisses vilken häftig plats det är.

När vi körde hemåt igen var det så varmt att vi nätt och jämt kunde köra. Vi möttes av extremt varma vindar, det brände i huden. Dessutom körde vi vilse. Trodde ett tag att vi skulle dö med hjälmarna på.

Moped på Zakynthos.

På vägen hem körde vi vilse. I dalsänkorna var det så varmt att det brände i huden.

 « Föregående dagStartsidan | Nästa dag »


LÄS MER OM ZAKYNTHOS

TIPS INFÖR RESAN

BOKA HOTELL & FÄRJA

MER INFO

Om Zakynthos »
E-guide om Zakynthos »
Byar »
Hotell »
Resa hit »
Sevärdheter »
Stränder »

Allmänna råd inför resan »
Boka hotell här »
Hyra bil och moped »
När är Grekland bäst »
Pengar under resan »
Resa till Grekland »
Öluffa i Grekland »

Booking.com »
Ferriesingreece.com »

Alla öar i Grekland »
Grekiska fastlandet »
Karta över Grekland »
Stränder i Grekland »
Vädret i Grekland »
Bilder från Grekland »
E-guider »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera