Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa en månad i Grekland. Del 5.

Sammanfattning.

Vi har skrivit det tidigare, men det tål att upprepas; Att öluffa i Grekland det giva oss energi samt vederkvickelse. Att öluffa giva frihet. Lägg därtill ett sällsamt behagligt klimat parat med vänliga och spännande människor samt den vackra och säregna naturen . De underbara dofterna, kärvänliga kattor, och naturligtvis den goda maten och drycken till priser vi finna mer än överkomliga. Listan kunna hur lång som helst göras…

Nu bida vi vår tid med att jobba hela sommaren. Vår tvåveckorstur i höst starta den 19 September. Då är destinationen Rhodos och då lär vi med till visshet gränsande sannolikhet även besöka Kastelorizo, vår absoluta favoritö. Så avlägsen och svårtillgänglig, men ack!! Så härlig. Väl värd alla vedermödor att taga sig dit. Kanhända hinna vi även med någon annan ö i grannskapet?? Vi får väl se.

Kostnaderna för vårens öluff nu.
Kanhända av intresse för den nytillkomne öluffaren. Om vi ska jämföra denna vårresa med vår förra dito hösten 2003, kunna vi genast konstatera att boendet i snitt har ökat från 25€ till 30 dito. Men då ska betänkas att vi tagit oss boende utan att pruta på kostnaden en enda gång. Vi dela numera "Kalimeras" uppfattning att prut på redan billigt boende icke är eftersträvansvärt.

Genomgående har vi också sökt och fått studios med AC eftersom vi med åren kommit att bliva en smula temperaturkänsliga vad avse nattetid och sömn.

 

 

Färjekostnaderna har denna vår rasat i höjden i och med att vi oftast valt att resa med snabbfärjor. Dessa vidunder är tråkiga, sakna all charm samt förmenas vara en smula plastiga. Enklare är då att konsekvent hålla sig till en ögrupp. Då kunna man med fördel resa med de ordinarie lite långsammare färjorna till cirka halva priset gentemot snabbfärjorna. Nu skiftade vi emellertid mellan Cykladerna och Dodekaneserna och därav fick det bli snabbfärjor.

Vi har även funnit att det måhända blivit lite dyrare när man i Market skola förnödenheter handla, men vi vet egentligen inte. Tavernorna har enligt vårt förmenande dock icke höjt priserna sedan förra året. Vårt snitt för middag inklusive ett krus vin eller två ligga i år på 12€ som billigast och 20€ för dyraste. Detta pris avse två personer. Dock en varning på plats. På de serveringar där krus icke saluföres utan man i stället erbjuda vin i glas, då kosta vinet som oftast 2€ per litet glas. Låten larmklockan ringa då!!!

När vi däremot åt middag sista kvällen i Athen inför hemfärden, då kostade middagen lågpris! Vi valde då att taga oss de hundra stegen in från turiststråket och sutto oss ned på en trivsam bakgatstaverna, blott ett snäpp från city. Priset på en liter vin och 2 liter vatten stannade på inalles 3€!! Middagen för två hamnade på 10€. Så kunna det skilja, Athen till trots.

Kostnadsfördelning sett per dag de 32 dagar vi var i övärlden:

Boende i studio med AC : 30€ per natt

Kommunikationer. (Färjor, buss, taxi) 12€ per dag

Taxfree (hemresan) 3€

Prylar: 5€

Tobak: 6€

Middag: 15€

Market för lunchinköp o dryck 8€

Tavernasittning, dryck 6€

Detta ger en snittkostnad på 85€ per dag för två personer. Det går säkert att minska snittkostnaden med minst 20€ per dag, men eftersom vi under vår semester alltid vill "leva Greve" så hamna vi på 85€. Som vi se det hela bliva då semestern helt bekymmersfri och verkligen värd namnet Semester. Ska vi så lägga till kostnaderna för att ta sig från Umeå till Arlanda samt Arlanda- Athen, då må ytterligare 15€ per dag läggas till. Då bliva summan per dag just under 100€.

Efharisto!!!!


Arne och Birgitta på Kalimera.

Birgitta och Arne.

Juni 2004

Arne och Birgitta

 

Börja om »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera