Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Grekland. Del 5. Mykonos & Paros

Mykonos stad.

Mykonos stad.Super Paradise beach på Mykonos.

Super Paradise beach på Mykonos.

 Pelikan på Mykonos.

Pelikan på Mykonos.Delos. Mykonos.

Delos.


Paros

Väl på Paros beslutar vi oss för att bo i Parikia, ge det en chans tänker vi. Vi möts av en kille som vår förra värdinna rekommenderat oss, men tyvärr kan han inte erbjuda oss rum efter vår standard. Vi träffar på en annan man som visar fina bilder på ett nybyggt ställe till vänster om hamnen. Fel håll men vi är trötta och jag illamående av båtfärden.

Rummet är i källaren denna natt, det är dåligt städat och kiss på toalettringen. Vi säger till dem, men får till svar att städerskan inte jobbar nu. Vi blir erbjudna ett annat rum som är litet och inte heller särskilt fräscht, men orkar inte bry oss 15 Euro för en natt får vi stå ut med. Vi går och hyr moppe och äter middag på en trevlig taverna. Vi förvånas över de låga priserna, men upptäcker senare att vi blivit vana vid de höga från Mykonos. Tar oss in mot stan men finner det inte trevligt, typiskt vi skulle ha klivit av på Naxos. Vi fryser och går hem för att sova, hoppas på att finna Parikia mer tilldragandes i dagsljuset.

Äter frukost på strandpromenaden vid hamnen, gott och åter fint väder. Går till en rumsförmedlare, men hittar bara dyra alternativ i Naoussa. Som tur är kommer en stor båt in och vi följer med en rumsraggare till Captain Dounas studios. Fräscha rum med balkong på markplan, men det ligger i ett lugnt område 5 minuters promenad från centrum. Det finns pool och det ingår frukost, allt för 40 Euro. Hade nog kunnat pruta, men vi såg stället förra året och på rumsförmedlingen sa hon att det kostade 80 Euro, gissa om vi slog till.

Vi åkte direkt till Kolymbrithes som består av häftiga klippformationer och små vikar som hela tiden ligger i lä. Vattnet var ljummet och sanden finkornig, det var annat mot vad vi var vana vid från den grovkorniga på Mykonos och Ios. Vi åkte hem sent, strosade i stan och åt middag.

Dagen efter det skulle vi ta oss till Magnari, men stranden lockade inte så vi åkte tillbaka till Kolymbithres och tillbringade hela dagen där. Åt god lunch på tavernan ovanför, och portionerna var så stora att vi kunnat dela på en. Vi hyrde även trampbåt och gled omkring i en timma innan vi åkte hem. Blåste lite kyligt på kvällen men vi hittade en taverna som låg skyddad från vinden, tyvärr fick vi vänta i över en timme på maten.

Sista dagen och vi beslöt oss för att åka runt lite på ön, vi stannade på Santa Maria beach, som låg läigt. Lite folk och klart fint vatten, och efter lite bad, sol och strandtennis åkte vi vidare. Tittade på lite olika ställen, stannade till vid Punda beach som var den värsta vi sett. Vilken kommers! Packat med solstolar, krimskrams och ruggigt stora barer. Åkte vidare men vi kom hela tiden närmre de otäcka svarta molnen, så vi vände och åkte tillbaka till en strand som ligger innan Santa Maria. Där solade vi och badade resten av dagen.

 

Mykonos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera