Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Grekland. Del 1. Pireus.

Nyttig info:
X96-bussarna (mellan Flygplatsen/Pireus och vice versa) går varje kvart mellan kl 08:00 och 22:00, därefter varje halvtimma. Pireus Dream hotel 79-81 Filonis str och 70-80 Notara str, hotellet ligger i en gränd mellan gatorna. www.piraeusdream.gr

Avresedag torsdag 27 juni
Mot Hässleholm, kl 10:14 från Perstorp och sedan väntan i minst en timma som vanligt på stationen, innan Köpenhamnståget avgår. Vädret var mulet och lite kyligt, 17 grader i luften. Iväg mot Kastrup med tåget, lite medhavd fika innan vi tog oss an kön till incheckningen, besked om försening på cirka 3 timmar inte kul! Vi gick till gate A8 och väntade och väntade, planet skulle fixas. Vid 18-tiden får vi besked om att nytt plan (det "gamla" hann de inte reparera) finns vid gate D1, nästan så långt bort man kan komma från A8! PA ringde hotellet i Pireus och meddelade att vi kommer sent, det var lugnt, rummet står och väntar på oss.

Bort till D1 och ny väntan innan ombordstigningen vid 19-tiden, ombord och ytterligare väntan på "time-slot", vid 20-tiden kom vi äntligen iväg.

Vi kom till Eleftherios Venizelos flygplatsen i Athen något över kl 24. Bagaget kom ganska snabbt, så vi iväg mot utgången och buss X96, de står lite till höger utanför entrén, biljettkiosken ytterligare längre åt höger.

Vi köpte biljetter á 3,20 € i kiosken och bussen tog oss snabbt ner till Pireus, endast några få stopp för avstigande.

Taxi till hotellet som visade sig vara ett litet trevligt och propert hotell, med mycket trevlig personal. Rummet var mycket prydligt och hade en härlig balkong. A/C fanns, på med den och i säng, klockan var nästan två på natten.

Pireus fredag 28 juni
Frukost på hotellet, den var mycket bra, ägg, bacon, korv, olika sorters bröd, yoghurt med flingor, juice, kaffe och te.

 

Utsikten från Pireus Dream Hotel.

Utsikten från Pireus Dream Hotel, hamnen ligger till vänster om kyrkan.

 

Vaskning av oss och packning av de få grejorna som "hunnit" ur väskorna, mot hamnen, promenadavstånd från hotellet, enkelt och smidigt. Flying Cats 2 mot Spetses, men inte tusan var det så lätt. Fullt på färjorna fram till 14:15 färjan ny väntan 39 €/person (lite klumpigt att vi inte bad hotellpersonalen kolla färjorna åt oss först). Några ytterligare timmars väntan, vi började bli vana! Men så många glasögon/kikare/klock-försäljare det fanns i hamnen vi blev "attackerade" minst 30 gånger under den tid vi satt där. Äntligen kunde vi ta oss ombord och vidare mot Spetses via Hydra, där det var en otrolig båttrafik i hamnen.

 

Pireus på Kalimera »Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera