Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Grekland. Del 4. Pireus & Kythera.

Pireus

Flying Cat 2 tog oss enligt tidtabell in till Pireus kl 13:00, där vi fick fördriva lite tid i väntan på att Anen Line´s Mirtidiotissa skulle ta oss till Kythira kl 17:00.

Givetvis låg Mirtidiotissa nästan så långt bort som möjligt från Spetsesfärjornas kajplats, men vi vandrade på och började leta efter ett ställe att få lunch på. När vi hade kommit till vad vi trodde, nästan fram till Anen Line´s kajplats hittade vi en italiensk lagom flott restaurang. Givetvis åkte PA:s vattenglas ut, men det höll. Vi åt en mycket mättande pasta med grönmögelostsås som var mycket god, 38 € med två öl och vatten.

Vi började göra en del försök ringa om boende på Kythira, men ingen nätkontakt på telefonerna.

Vi gick vidare i gåsmarsch till Mirtidiotissa, vi hittade henne bakom en större färja, det var lite lagom hett. Vid färjan fanns en kiosk som sålde Anen Line´s biljetter 22,70 € per person. Vi installerade oss längst fram i salongen. Fortfarande nätproblem med telefonen, gick inte att ringa och vi som kommer dit mitt i natten! Laddningen i batteriet började bli låg, men jag fick låna laddare av en medpassagerare, brandman från Kreta. Han reste tillsammans med sin "flickkompis" från Mitata på Kythira. Hennes familj har tavernan på torget vid den jordbävningsdrabbade kyrkan. Nya försök med telefon men inget resultat, nu började det kärva till sig!

 

 

Jag stötte på kapten som uppskattade min kalisperatröja, frågade honom han kände till något bra boende på Kythira. Det gjorde han inte och några "roomsare" brukade han inte se till! Evjans nu började det bli riktigt krisigt, en ute natt ville vi inte ha. Jag dök sedan på servitören i salongen där vi satt om han kände till något bra boende på Kythira. Men han var född i Australien och uppvuxen i Pireus, så han visste inget.

Men ryktet om vår belägenhet gick tydligen på båten. För efter en stund kom tredjekapten och sa att han kände folk på Kythira som hyrde ut rum, inget problem tyckte han. Men han gick av sitt pass kl 20:00 och sov fram till 24:00, han meddelar oss då!

Kythera

Lite lugnande var det ju, men inte så där väldigt, I målade hm hm på väggen och förberedde sig på en natt ute. Äntligen framme vid Kythira c:a kl 00:30, bagaget skulle hämtas. Buren med väskorna var låst, ett himmelens väsen på en del medpassagerare, jag frågade "bagage-hanteraren" vad som var problemet. Inget problem sa han, vi väntar bara på kapten som har nyckeln. Men vilket ståhej det blev när "alla" skulle ha sina väskor samtidigt, våra väskor var längst in och underst! PA hjälpte till med att få ut väskorna till den "vrålande hopen" och till slut dök våra väskor upp.

Tredje kapten (bördig från Astypalea) administrerade lastning och lossningen av båten, så han stod på akterrampen. Hans kompis hade han inte fåt tag i, så det var ju inte så bra. Men vänta sa han och så ropade han FILIPPE högt över alla vrålande lastbilar och bilar. Efter två försök dök det upp en ung man och presenterade sig som Filippe och som hade rum i Diakofti!

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera