Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Fira födelsedag på Santorini. Del 1.

Fira födelsedag på Santorini.

 

Denna dag skulle innehålla en del trevliga och en del mindre trevliga ingredienser; vi hade tänkt en tur runt ön till tidigare pärlor och kanske hitta ett par ställen som vi ännu ej sett! Födelsedagsbarnet blev gratulerat vid entrén till vårt hotell, med paketer och kramar!

 

Åsnor på Santorini.


Färden med vår hyrda Fiat gick längs östra sidan på ön. Vi hade tänkt oss en fika lite längre fram. Strax öster om Fira kom ett gäng åsnor med skötare travande. Stackars djur, vilket slit. Bära feta turister upp och ned för trapporna till hamnen under Fira.

 

Fyrhjulingar på Santorini.

 

Efter diverse stopp vid små hamnar och stränder kom vi till ett för oss nytt ställe! Platsen ligger öster om Oia. Det finns en liten strand där och fikapausen var underbar. Bra ställe att sitta en stund på. Naturligtvis ej genuint gammalt men ändå trevligt! Nedfarten till stället på denna bild.

 

Hemlig strand på Santorini.

Utsikten strax ovanför stället ifråga!

 

 

Santorini. Perivolos.

 

Resan fortsatte runt ön på innersidan mot calderan för att sedan svänga ned mot Perivolos strand. Ett bad var efterlängtat, jag kunde ej slita mig så brudarna var uppe och omklädda när jag fortfarande låg i vattnet…. Till sist så fick jag ge mig och ta mig upp ur det sköna vattnet!

 

Taverna Aeolos som ligger i Akrotiri. på Santorini.

 

Resan fortsatte till Taverna Aeolos som ligger i Akrotiri. Här har vi ha ett dryck och mat- intagarställe som heter duga! Allt man kan begära av god grekisk mat erbjuds. Utsikten är inte heller något som de behöver skämmas för!Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera