Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Båtluffa i Grekland. Del 3. Antiparos & Naxos.

Antiparos

Vi lämnade fina Damias Village tidigt på morgonen och beger oss ned till hamnen, först går vi in på Poros Resebyrå för att se om den trevliga damen på Poros Resebyrå som vi pratat med tidigare, har lyckats hitta något boende åt oss i Aten inför hemresan. Vi hade ju dumt nog inte ordnat det innan vi åkte. Den här gången vet vi var vi inte skall bo, och hon har hittat ett hotell nära Syntagmatorget, Amalia hotell. Dyrt, men priserna i Aten är ju som i vilken storstad som helst. Vasilis på Kourous Village väntar på oss när vi kommer och vi får vårt rum med den fina utsikten.

 

Kourous Village, Antiparos.

Kourous Village, Antiparos.

 

 

Vi tar det lugnt handlar lite och ligger sedan vid den fina poolen. Nästa dag letar vi reda på den fina stranden som vi såg från färjan när vi var på väg in mot Antiparos. Efter en hel de irrande efter små stigar så hittar vi den till slut, och upptäcker att det är en nudiststrand, och vi är inga nudister. Så vi vänder tillbaka och hittar den andra stranden som vi först blir överförtjusta i. Men efter den äckliga lunchen på strandens skitiga taverna med totalt uttråkad personal känns inte den heller så lockande., tyvärr. "Tänk vad vädret påverkar humöret". Vi har otur med dåligt väder och det blåser kallt och Antiparos stänger allt mer.

Vasilis på Kourous Village är orolig för att vi inte skall trivas på hans ö, han tycker att vi skall hyra vespa och åka runt, men vi tycker det är rätt skönt att göra absolut inget annat än att ligga vid polen och se ut över havet.

 

Lata dagar vid poolen på Kourous Village på Antiparos.

Lata dagar vid poolen på Kourous Village.

 

Vi bestämmer oss i alla fall för att lämna Antiparos på fredag och efter lite diskuterande har vi enats om att åka till Naxos! Vi hade innan resan beslutat att inte åka till någon ö vi redan varit på men vi känner att vi orkar inte upptäcka en ny ö, och Naxos var ju mysigt förra gången vi var i Grekland. Så på fredagsmorgon packas ryggsäcken igen och vi tar lilla färjan till Paros för att kliva på stora färjan mot Naxos.


Naxos

Vilken underbar känsla när akterrampen fälls ned och Naxos stad skymtas. Vi har glömt hur fint det är på Naxos och när vi ser Naxos stad framför oss känns det lite grann som att komma hem. Vi hade ju hoppats på Panos från Pension Sofi skulle stå kvar i hamnen och vänta på oss men döm om vår förvåning, ingen Panos?? Vi har en hop rumsuthyrare omkring oss: -" Looking for room?

Vi bestämmer oss för att Kjell ska vänta i hamnen medan jag går upp till Pension Sofi och frågar om rum, vi förklarar det för den mest krävande rumsuthyrerskan som säger:- "Trust me, If Panos not here, he's fully booked. Jag travar iväg, men halvvägs stannar jag upp. Det är ju egentligen sant, om Panos haft lediga rum så skulle han ju ha varit i hamnen. Vänder om för att gå tillbaka och vem kommer då, jo den nitiska rumsuthyrerskan och innan jag vet ordet av så sitter jag på hennes vespa. -" Just to have a look.."

Vi kommer till Marias Studio som ligger en bit ovanför hamnen. Hon visar olika rum och vi klättrar via stolar över murar på takterrassen för att se rummen med "seaview". Egentligen inget fel alls på rummen, billigt och enkelt, men för oss som bott så fint hittills på resan, så känns det inte riktigt bra. Jag tackar för visningen säger att jag hittar tillbaka själv. På vägen ner mot hamnen ser jag hotellet med den utsikten, Hotell Coronis. Där vill jag sitta på kvällen och titta på solnedgången. Går in och frågar om dom har lediga rum, och det har dom och till bra pris dessutom. Hämtar Kjell och ryggsäcken och han blir förstås lika överförtjust som jag.

Utsikten från vår balkong på Hotell Coronis, Naxos.

Utsikten från vår balkong på Naxos.

 

 

Våra dagar på Naxos är helt underbara. Vi hyr vespa för alla dagar och åker iväg till strändernas strand, Maragas. Där ligger vi i den underbara vita sanden och bara njuter, tänker: - Låt inte detta ta slut, så här vill vi ha det för alltid"

Luncherna äter vi på Omonias Taverna. Den bästa lunch vi ätit i Grekland. Vi går in i tavernan och pekar i kyldisken på det vi vill äta "- Lite av det, lite av det....". Tavernan ligger på stranden och att sitta där och höra vågorna som slår in är en upplevelse som kommer att värma oss kalla vinterdagar. På kvällarna äter vi god mat i Naxos stad, det blir bla. Mexikanskt på Escobar. Dyrt men gott och skönt att äta något annat än Grekiskt. Kvällsdrinken tar vi på Captains bar, som ser likadan ut och med samma kypare som för två år sedan.

Vi vill verkligen inte åka hem och sista dagen på Naxos är vemodig och ledsam. Men den trevliga solstolsuthyraren tröstar oss med:
- "Last day? Sure I'll see you next year again in September".
- "Sure" svarar vi båda unisont.
Med sorg i hjärtan säger vi farväl till havet och Maragas Beach - men vi kommer tillbaka.

 

Maragas Beach på Naxos.

Maragas Beach på Naxos.

 

Antiparos på Kalimera » | Naxos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera