Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Nio underbara dagar på Limnos.

Nu lämnar vi Limnos efter nio helt underbara dagar. På Limnos var vi nog de enda svenskarna. Vi bodde på Panorama i Plati. Rent och fint. Ca 500 m till stranden men som namnet säger, hade vi en fin utsikt istället. Till själva byn är det ca 300 m uppför från vårt hotell. Tre restauranger, en i byn och två på stranden, var öppna. Värdinnan, Tarsia, är helt otrolig. Hon visste inte hur väl hon ville oss.

 

Plati. Limnos.

Plati.

 

 

Vi hyrde moppe och åkte runt på ön i tre dagar. Vi besökte Myrina, öns största stad, flera gånger. Ett eldorado för shoppingsugna. En lång gata med allehanda affärer. Nere vid hamnen finns en massa restauranger med inriktning på fisk och även naturligtvis de obligatoriska kaféerna. På kvällen kan man sitta där och beundra den bysantinska fästningen med alla sina ljus. Väldigt vackert och fridfullt.

Vi besökte även Moudros. Den andra stora staden på ön och tidigare huvudstad. På vägen dit stannade vi i Kodias och tittade på de fem väderkvarnarna. De är nu ombyggda till kafé och övernattningsstudios. Hela byn är byggd i grå natursten. Vägen dit var inte så vacker. Allt är brunt och kargt eftersom Limnos är en vulkan ö och inte särskilt grön.

 

Agios Ioannis. Limnos.

Agios Ioannis.

 

Här på ön märks den grekiska krisen av. Enligt vår värdinna så har bl.a. pensionerna sänkts betydligt och många har det väldigt svårt. Hon blir ofta uppmanad av restaurangägarna i området att be gästerna gå till just deras restaurang . Ibland var det bara 2-3 bord upptagna.

Det är med vemod vi lämnar denna ö men den finns ju kvar för nya besök.

Vi åker nu vidare med nattfärjan till Samos i ca 14 timmar.

+ Vänligheten, sandstranden med gratis solstolar och den goda maten.

- Ingen bussförbindelse mellan Plati och Myrina.

Hälsningar Gunnel o Benny

Limnos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera