Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Påskresa till Kalymnos och Rhodos. Del 3.

En kväll var det dags för musikunderhållning i musikföreningen Amonis lokal i Pothea. Monica hade visat vägen dit, men jag lyckade ändå gå vilse i gränderna:-) Fick fråga om vägen och som tur var, så kom Monica plötsligt gående och vi gick tillsammans. En liten, men trivsam lokal och snart var det fullt med glada människor. Musiken var hur bra som helst och vilka duktiga musiker och sångare! Jag var helt lycklig. Vilken underbar kväll.

 



 

 

Under påskveckan var det Gudtjänst varje kväll i kyrkan mittemot Nefeli. En bekant kyrka för mig. Brukar alltid gå dit på söndagarna vi är på ön. Den ligger ju bra till som närmsta granne:-) Tanterna känner igen mig vid det här laget, så det känns inte konstigt och vara där. Det var fullt varje kväll och fin stämning.

 

Långfredag. Pothia. Kalymnos.

 

På långfredagskvällen var det dags för den "kyrkliga processionen" i Pothea, som man bara inte får missa. Det tyckte inte bara vi, utan det kändes som alla på ön var där. Vi gick dit tillsammans med Astrid och Ketil, sanna Kalymnos och Kalimeravänner:-) Först åt vi en god middag och när det började skymma började processionen.

Det strömmade folk från alla smågatorna och kyrkorna till den stora hamngatan. Alla församlingar hade sin egen "epitafio", stol, som bars av starka män. Det var körer, orkestrar och mycket vackert och högtidligt och se på. Då och då small det uppe på bergen, så man hoppade till. Dynamitsmällare övade väl sig före påsknattens inferno. Efter processionen var det fullt i varenda taverna och kafe.

 

Långfredag. Pothia. Kalymnos.

 

 

Långfredag. Pothia. Kalymnos.

 

Långfredag. Pothia. Kalymnos.

 

Långfredag. Pothia. Kalymnos.

 

 

Långfredag. Pothia. Kalymnos.

 

Långfredag. Pothia. Kalymnos.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera