Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Kykladerna. Del 4. Ios.

Fjärde dagen söndag 7 september
Vi vaknade till getternas plingande, lätt frukost och sedan iväg mot Psathistranden. Vi tog MTB-vägen förbi Mylopotasstranden och upp, det tog cirka 20 minuter innan vi kom upp till huvudvägen, många kurvor var det! Men var vägen mynnade ut på huvudvägen svårt att ange inga skyltar och den var väldigt liten och anonym. Vi tog av mot vänster till Psathi, vägen ner där var häftig, den slingrar sig ner i etapper och samtidigt såg vi Iraklia i fjärran.

 

Psathi. Iraklia.

Psathistranden sedd från tavernan, Iraklia i fonden.

 

 

Stranden är en fin grusstrand, lång med plats för alla, det finns ett rooms to let nere vid stranden. Det stora lugnet måste infinna sig där om aftonen. Frukost upp till tavernan en bit upp (200 m) frukost (ägg, bacon) kunde de inte stava till, så det blev mackor med ost och kaffe. Hemmagjord ost det smakade mycket bra.

Ner till stranden igen för inspektion innan bad och som vanligt av någon underlig anledning är det alltid bäst längst bort? PA fick som vanligt slita med att bära alla grejorna dit bort. Härlig strand för bad med sand hela vägen ut i vattnet.

Lunchen intog vi på tavernan, det kände de till Greksallad, fyllda zucchiniblommor och Mythos, kan de bli bättre? Åter till stranden för ytterligare svalka och en del sol. När det var dags återvände vi mot byn, vi kollade lite var Unique låg någonstans. Homerosgravvägen och sedan två avtag till höger, skyltar visar. Grusvägen var inte den bästa, så vi insåg att det var klokt att vi hade beställt transfer.

Efter avsköljning, insmortning och vätskejustering samt den härliga slummern, innan vi gjorde oss klara för avfärd. Transfern kom på utsatt tid och för första gången åkte vi med en ambulansförare här i Grekland. Chaffisen var ambulansförare på ön men jobbade extra som chaufför och servitris på Unique. Vi klättrade uppför grusvägen till c:a 250 m.ö.h. vilken utsikt!

 

Utsikten från Unique på Ios.

Utsikten från Unique.

 

Vi bestämde oss för att inte äta grekiskt denna afton, vi hade fått oss rekommenderat deras anka. Vi beställde in varsin sort, rosted och i oystersås, bägge mycket goda. Detta sköljdes ner med två kannor vin. Inalles 49 €. Vidunderligt att sitta däruppe och äte med halva ön framför fötterna. Väl hemma på vår härliga terrass summerade vi denna fantastiska dag, över lite vätska för ankorna att simma i. Natten var ljummen och sängarna stod i givakt.

 

Resebrevet fortsätter här »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera