Öluffa i Kykladerna. Del 1.

Solnedgång från Anti-Paros med Sifnos i fonden

Solnedgång från Anti-Paros med Sifnos i fonden.

 

 

Avresedag 3 september
Hemska saker purrning redan kl 03:30, omänsklig tid. Tåget går 05:01 till Hässleholm för byte till Kastrup, allt enligt tidtabell. Ingen kö vid incheckningen och kort kö genom security. Vi kom iväg lite sena med Air-Berlin/Niki, men både vi och bagaget hann med nästa flight från Wien.

Santorini transfer
Nyttig info se de sista dagarna på ö-luffen.

Ankomstdag onsdag 3 september
Vilken pytteflygplats Santorini har
, med sina c:a 2 miljoner besökare per år (0,5 miljoner från kryssningsskepp), verkar den löjligt liten. Ut i solen för att få tag i transport till Villa Annetta i Kamari som PA bokat (vi ville inte leta boende, när vi stigit upp före skam hade fått på sig tofflorna). Relativt nära flygplatsen och inte mitt i smeten. Vi fick åka minibuss 15€ vanliga taxi verkade inte vara intresserade. Villa Annetta låg på vid början av vägen upp till antika Thira. Härlig utsikt över havet och Kamari, visserligen ett ofärdigt bygge åt höger, så långt allt väl. Men rummen var i klass med flygplatsen, väldigt små, våra vackra tår och smalben fick sig ett antal törnar t.o.m. blodvite uppstod!

Vi ner till stranden för avsvalkning i böljan, väldigt organiserad strand, men helt ok för ett dopp. Därefter en helt nödvändig öl, den Mythosen satt som flera smäckar! Kamari som väntat en riktig turistort, massor av butiker, restauranger mm. På vägen ner hade vi blivit "antastade" av en inkastare på taverna Peros, som lovade guld och gröna skogar. Tavernan såg okej ut, vi kollade fler på nervägen de var varken sämre eller bättre. På vägen upp köpte vi färjebiljetter till Ios med Highspeed 5, 17,50 €. Vi beslöt att ge Peros en chans, vi beställde lamm i ugn och vin 38 €, något dyrt men det smakade mycket bra. Sedan balkongen och en matsmältare innan natten.

Avresedag torsdag 4 september
Efter en natts god sömn, tyst och lugnt, dags för frukost och packning. Frukosten var något mager 3 mackor och kaffe. Utsikten från frukostbordet var praktfull ut över havet, Kamari och bort mot Anafi. Nu skulle vi ha taxi igen men ingen taxi hade lust att köra till hamnen, minibuss igen. Eleftherios på hotellet rekommenderade Pelagos på Ios, mellan Chora och Mylopotas-stranden. Vilket verkade lovande. Vi skulle hålla utkik efter det. Minibussen kom och inte nog med våra blessyrer på tår och smalben, chauffören lyckades dänga bakluckan i huvudet på den icke ont anande PA. Inget blodvite uppstod dock inte denna gång.

Detta med ö-luffning är understundom ganska riskfyllt. Jag lyckades dock ta mig in i bussen för vidare transport till hamnen, 20€. Väl nere i hamnen, himmel så mycket folk, hamnen är också under-dimensionerad. Santorini ligger efter med att bygga ut flygplatsen och hamnen i takt med att turistströmmen ökat. Mängder av bussar med endagsbesökare, ett myller av folk och bussar. Hur ser det ut här på högsäsong?? Vi avgick i tid kl 12:00 och var framme efter 35 min.


Highspeed 5. Santorini.

Highspeed 5 syns bakom bussarna.

 

Resebrevet fortsätter här »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera