Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Karpathos i maj. Del 3.

Denna kväll valde vi att gå till den "berömda" restaurangen Pelagos. Träffa vänner och lyssna på grekisk livemusik. Vi hade tidigare stött på ett par från Mölnlycke som gärna ville slå följe dit. Trevligt att sitta och prata. Avnjuta en god middag och umgås lite med personalen på Pelagos. Vet inte om jag kan säga att jag är ett stort fan av musiken, men det har sin charm. En kille från Israel kom och tog över från Xronis. De var ett gäng från Israel där den här kvällen. Han sjöng förmodligen en rolig sång för de skrattade en del. Han började till slut sjunga på Hotel California. Jag satt väl vid bordet och sjöng med, hoppsan, när han till slut ropade upp mig.

Jag var inte sen att gå upp och sjunga lite :). Fått frågor om den nya kocken och kan säga att han gör ett bra jobb. Det är väl allt som gör besöket på Pelagos trevligt och såklart personalen Maria, Dimitris och Xronis mfl.

 

Pelagos på Karpathos.

 

 

Vi hade förmånen att på måndagen få följa med i bil till Olympos. En bergsby långt upp i bergen som byggdes där för att skydda mot pirater. Husen är numera målade i vackra färger men var från början gråa för att synas mindre.

Det var en spännande resa... med krokiga vägar och branta stup! Men väl värt resan dit. Dock kunde vi varit utan damerna som försökte sälja och nästan drog in oss i affärerna. Efter att ha läst guiden om Karpathos valde vi att hitta gränder som inte låg på själva huvudgatan för att uppleva det genuina. Och det fick vi.

Efter en varm förmiddag i Olympos ville vi bada. Vi stannade vid byn Agios Nikolaos, liten by med fina stränder och vackert vatten. Här var vi ensamma förutom några andra som satt under klippan i skuggan.

 

Olympos. Karpathos.

 

Olympos. Karpathos.

 

Agios Nikolaos. Karpathos.

 

Agios Nikolaos. Karpathos.

 

De sista dagarna tog vi bussen från Pigadia till Amopi. Ett mycket bra alternativ om man är trött på att fara runt ön. Vi valde stranden längst bort från busshållplatsen till vänster. Här låg vi och slappade! God grekisk sallad på tavernan med den största fetaostbiten på hela resan.

 

Karpathos. Amopi.

 

Karpathos. Amopi.

 

Då vi läst slut våra böcker fick vi gå till kontoret på Zephyros för att hitta nya. Martinas bok var bättre än min så vi bestämde att ha högläsning på på stranden och vid poolen :-). Undra vad de andra tyckte om det….men det bryr vi oss inte om nu.

 

Karpathos. Zephyros Hotel.

 

Åter igen en härlig vecka på Karpathos med sol och värme. Härliga människor och många nya fina minnen. Hoppas ni haft en trevlig läsning och kanske besöker denna vackra underbara ö.

Hälsningar Lotta Engdahl (Lotta E)

 

Karpathos på Kalimera »

 

Börja om »




HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera