Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Rhodos, Tilos och Symi på en vecka. Del 1.

Jag fyllde 40. Jag fick en väldigt fin present, ihopskramlad av familj och vänner – nämligen en resecheck till varsomhelst. Inte helt oväntat ville jag åka till Grekland!

Eftersom jag länge varit sugen på att vandra i Grekland – det lyckas jag aldrig övertala min familj om de också borde vara sugna på – frågade jag runt bland mina väninnor. Och vilken tur! Ganska snabbt hade jag samlat ihop ett gäng på 6 personer som ville åka och vandra med mig... Redan i januari satte vi oss ner för att bestämma plats för vandring. Direktflyg från Umeå till Rhodos, och goda vandringstips från Kalimera för Tilos, avgjorde saken. Vi skulle till Tilos och vandra en vecka i september!

Resan är en av mina bästa reseupplevelser. Vi hade alla höga förväntningar, och jag törs nog säga att förväntningarna överträffades på alla sätt och vis. Planen var att hoppa på Sea Star ett par timmar efter att vi landat på Rhodos, vandra på Tilos i 5 dagar och sedan tillbringa sista dagen på Rhodos.

Tyvärr låg Sea Star i hamn för reparationer, så väl på plats på Rhodos fick vi förändra planerna. Vi blev kvar på Rhodos, ringde hotellet på Tilos och bokade hotell i gamla stan. Vi hamnade på Eleni Rooms, fina stora, enkla rum, med såväl takterass som innergård. Jättebra läge om gamla stan är det en är sugen på. Kostade oss 130 euro för 6 personer.

 

Gamla stan Rhodos.

Gamla stan Rhodos.

 

På Rhodos blev det en långpromenad längs hamnen, drink i gamla stan (oj så dyrt!) och så en fantastisk middag på tavernan Ouzokafenes några kvarter bortom turiststråken.

Morgonen därpå tog vi ett par timmar på stranden innan färjan tog oss till Tilos. Så himla härligt att vara framme! Vi hade bokat in oss på Annas Rooms, med fantastisk utsikt och stora, härliga rum. En kvällspromenad, en middag, ett besök på minimarket och sen i säng med vandringskartan i högsta hugg.

 

Blue Star. Tilos.

Blue Star tog oss till Tilos.

 

 

Utsikt från Annas Studios. Tilos.

Utsikt från Annas Studios.

 

Vandringskarta över Tilos.

Vandringskartan konsulteras.

 

God mat på Tilos.

God mat, god dryck.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera