Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Tilos i april och maj. Del 1.

12 april-4 maj

Under april-maj tillbringade vi tre veckor på Tilos. Våren är så vacker i Grekland, det blommar överallt och temperaturen är behaglig. Det är också en mycket speciell upplevelse att fira Grekisk Påsk, den innehåller så mycket av tradition, tro, gemenskap, dofter, känslor... och den betyder oerhört mycket för alla här.

Jag har skrivit mycket om Tilos tidigare, men jag hoppas ändå att ni inte tröttnat på att få läsa om den ö som kommit att få betyda så mycket för oss.

 

Den här gången flyger vi med ett litet propellerplan från Aten till Rhodos.

Den här gången flyger vi med ett litet propellerplan från Aten, det har vi aldrig tidigare gjort, och vi kommer till Rhodos sent på lördag kväll. I väntan på första båtavgången till Tilos tar vi in på hotell i två nätter, och på måndag eftermiddag tar vi Blue Star Diagoras över till Tilos.

 

 

To Armenon. Tilos.

På Tilos är förberedelserna i full gång inför Påsken, det städas och fejas överallt. Det är inte många tavernor öppna, endast Oasis och Kritikos och så Kiriakos förstås, som har öppet året om. På To Armenon står stolar och bord staplade i väntan på att placeras ut under kommande vecka, och Nikos är i färd med att bättra på väggarna med ny färg.

 

Nautilos. Tilos.

På Nautilos har Yiannis målat en ny skylt och det jobbas även här inför säsongsöppningen.

 

Nautilos. Tilos.

Nautilos stolar står på tork i rader, nymålade och fina.

 

Livadia beach. Tilos.

 

Trots en helt ok badtemperatur för oss nordbor, är det i stort sett inga som badar. Nautilos har satt ut fyra solstolar och Eleni åtta, det är allt. Vinterns stormar har föst upp stenarna, och än har man inte gjort i ordning stranden, vilket brukar göras med hjälp av maskin. Så nu består botten närmast stranden av fin röd sand, och stenarna ligger i vallar upp mot strandpromenaden.

 

Livadia beach. Tilos.

Flera morgnar går jag tidiga promenader längs stranden. Det är så vackert att se solen gå upp bakom udden, och jag njuter av tystnaden stillheten och ljuset.

 

Bageri. Tilos.

Då jag närmar mig bageriet, slår doften av nybakat bröd emot mig.

 

 

Morgonljuset får kyrkan att nästan skimra.

Morgonljuset får kyrkan att nästan skimra.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera