Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Aten, Mykonos, Naxos & Santorini. Del 10.

30 juni är det mulet så vi promenerar till gamla stan. Uppifrån får man verkligen en underbar utsikt över stan. Då ser vi även att det har klarnat upp och det har börjat bli svettigt att gå runt i gränderna.

 

Naxos.

Vi går nerför gränderna till havet och njuter av dom salta svalkande vindarna.

 

Naxos.

 

Till slut inser vi att vi behöver bada och tar en taxi till stranden. Vi har badkläder med oss så det är bara att hoppa in och åka iväg. Väl framme där och efter ett dopp beställer vi in en greksallad på solstolen av vår alerte favoritkypare som liknar Michael Schumacher.

 

Michael Schumacher i Grekland.

Kyparen Michael Schumacher.

 

Det är sista dagen på Naxos och bara att fortsätta att njuta av lugnet – först på stranden och sen vidare tillbaks in i gränderna.

Santorini

Den 1 juli ska vi ta färja till Santorini och Jannis kör oss ner till hamnen efter att vi har tackat Maria för all markservice som hon stått för. När vi har vinkat av Jannis visar det sig att vår färja är försenad med några timmar. Till slut kommer vår Master Jet och efter några timmar skådar vi Santorini och är framme vid Fira där vi ska bo – men båten åker till en hamn längre bort.

 

Fira på Santorini.

Fira.

 

 

Framme där tar det en stund innan vi förstår att och varifrån det går en lokalbuss till stan Fira, som kör oss till slutstationen där. Därifrån var det svårare då ingen taxi ville köra oss, utan en chaufför sa att det var bättre att gå 300 m genom stan. Med ryggsäckar och en gata som bara gick uppför i hettan kom vi fram till Hotel Hellas, som vi bokat via internet, men det var givetvis längre än 300 m. Positivt överraskade av hotellet och den pigga ägarinnan samt av att det fanns en pool för en välförtjänt svalka efter en dusch för att få bort värsta svettningarna. Från hotellet var det ganska nära till högsta punkten av vår del av Fira och solnedgången där.

 

Solnedgången. Santorini.

Solnedgången.

 

Naxos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera