Semester på Karpathos. Del 1.

I februari började vi hålla utkik efter billiga resor till Karpathos, vi längtade förstås tillbaka... Redan varit där 2013 och 2014, det är verkligen en ö i vår smak. Lugnt, liten ö, trevligt folk, inte så mycket turister, vacker natur, god mat, sol, bad... Kan ge många orsaker till varför man ska åka till Karpathos!

 

Havet. Karpathos.

Havet.

 

Hittade en resa, denna gång med Airtours, 2 veckor (10 318 kr, 21/5-4/6). Hotellet är en favorit i repris, Diakonis som ligger en bit utanför Pigadia centrum (Karpathos stad). Tidigare år har vi bott på hotell på Arlanda natten mot avresedag pga att flyget går så tidigt men denna gång erbjöds sig en kompis att skjutsa oss så vi åkte hemifrån kl. 2 på natten. Köpte frukost på Arlanda som var onödigt dyrt som vanligt...

Vi flög med Novair och flygresan gick bra och återigen slog värmen emot oss när vi klev ut från planet – ni känner igen känslan? NU är det semester!

Checkade in på hotell ”Diakonis”, packade upp och gick sedan till ”Nostimes Nena´s” för att äta lunch, hon blev lika glad denna gång att vi var tillbaka. Kul att personalen på våra favoritställen känner igen oss! Vi gick sedan till minimarket och köpte det mest nödvändiga - vatten.

Vi bodde på ”Diakonis” vårt första år och trivdes bra, även detta år var det bra. Lite mer folk än förra gången men ändå inga problem att få solstol vid poolen. Denna gång hade vi mailat hotellet innan avresa och bett om att få ett rum som hade tak över balkongen och det fick vi, så nu kunde vi äta frukost på balkongen utan att sitta i direkt solljus.

 

Diakonis Hotel. Karpathos.

Diakonis Hotel.

 

 

En bra sak som var annorlunda i år var att de öppnat ett nytt stort foodmarket mittemot hotell ”Romantica”, bra att det numera finns lite större utbud åt det hållet av stan. Brukar bli tungt att släpa varor från Supermarket som ligger inne i stan och i minimarket kan man småhandla men de är lite dyrare...

Dagarna bestod av sol, bad, god mat och kall dryck. Vi testade några nya restauranger bland annat ”Taverna Capri” som det alltid brukar vara mycket folk på, ett helt okej ställe. Vi kan tipsa om att på UNO be om husets röda vin (11€ hel flaska), det är riktigt gott och tydligen tillverkat på ön. Naturligtvis åt vi på våra andra stamställen, ”Mike´s”,” La Mirage”, ”Acropolis”, ”El greco” och ”Pot purri”.

Utefter stranden i Pigadia finns en restaurang ”Seaside” som serverar en underbart god krabbsallad! Absolut värt att provas! Valde en mixtallrik med b la tonfiskröra och krabbsallad.

 

Krabbsallad på restaurang Seaside. Karpathos.

Krabbsallad på restaurang Seaside.

 

Även denna gång hade vi bokat en övernattning på annan ort via Booking.com. Nu blev det Lefkos som ligger på andra sidan ön och vi har hört mycket bra om byn och stränderna. Vi skulle som vanligt ta en taxi dit, men en av lokalborna tyckte att det var så dyrt så han erbjöd sig att skjutsa oss. Blev en rolig bilresa med honom och hans farbror, han pratade HELA resan om allt möjligt, guidade oss vart byarna låg m m.

Vi checkade in på ”Nikos Studios”, ett helt okej hotell men enkelt. Fungerar nån natt eller två men inte längre, sängarna var inte så sköna.

 

Nikos studios i Lefkos på Karpathos.

Nikos studios i Lefkos.

 

Lefkos var fint, mysig by med fina stränder men första natten var det tyvärr åska, regn och storm... Lite läskigt faktiskt men dagen efter var det soligt och fint trots ganska mycket vågor. Restaurangerna i Lefkos som vi åt på var ”Blue Sea café”, ”Three dolphins” och ”Ammos”. ”Ammos” är helt klart den mysigaste och mest genuina. De har inga menyer utan de kommer fram och erbjuder det som de har för dagen. Jag ville ha fisk och då fick jag följa med in i köket och där låg färska fiskar hos kocken, bara att välja vilken jag ville ha och vad jag ville ha till. Annorlunda, väldigt gott, mysigt och trevlig personal!


Resebrevet fortsätter »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera