![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Måste osten förvaras i kylväska, eller går det bra att transportera den som den är?? Om vi köper osten blir det på morgonen, och på kvällen är vi hemma i Sverige, igen. Håller den sig fräsch? |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Det är inga problem att transportera den vällagrade osten. Jag hade den i ryggsäcken hela em och först ganska sent på kvällen stoppade jag in den i kylen på hotellet i Aten. Osten är förpackad i ca 1 kg storlek och den är rullad i aska med lite lag i plastförpackningen. Lagringen gör att den är mycket hållbar. En god grekisk vän brukar ta med ost hem till mig när han besöker familjen i Aten så numera finns den nästan alltid i min kyl. Jag äter den i omelett eller på smörgås. Den är mjukare när den är nyöppnad men hårdnar om den blir liggandes. River den även i ex köttfärsssås samt över briam och andra rätter. Har blandat den med fetaost, lök och tomater och tillagat i ugnen. Blir väldigt gott om man gillar den speciella smak som osten har.
Eva |
![]() |
|
|