Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kykladerna > Sifnos

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #14  
Gammal 2008-04-29, 10:58
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Mat i Faros

Det är inga problem att transportera den vällagrade osten. Jag hade den i ryggsäcken hela em och först ganska sent på kvällen stoppade jag in den i kylen på hotellet i Aten. Osten är förpackad i ca 1 kg storlek och den är rullad i aska med lite lag i plastförpackningen. Lagringen gör att den är mycket hållbar. En god grekisk vän brukar ta med ost hem till mig när han besöker familjen i Aten så numera finns den nästan alltid i min kyl. Jag äter den i omelett eller på smörgås. Den är mjukare när den är nyöppnad men hårdnar om den blir liggandes. River den även i ex köttfärsssås samt över briam och andra rätter. Har blandat den med fetaost, lök och tomater och tillagat i ugnen. Blir väldigt gott om man gillar den speciella smak som osten har.

Eva
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 21:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT