![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Måste lägga mig i igen.
De är skyldiga enligt tvingande grekisk lagstiftning (skatte o momslagen för kvitto) och tillståndskraven (lokalt för skylt ute). Det ska lämnas maskinkvitto så kallad Bong på allt som säljs. När det gäller skylten/menyn kan det vara olika. I vissa fall är det tillåtet med griffeltavla som meny. Större restauranger ska tillhandahålla meny med angivna priser. Priserna kan vara handskrivna och det är oftast så. Jag sitter och översätter en del menyer till svenk och engelsk text. Där är alltid prisraden bara ett streck att skriva på annars skulle de få trycka om hela tiden. Exempel. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH SVENSKA Κουβέρ Cover Kuvert ΣΟΥΠΕΣ SOUPS SOPPA 1. Σουπα λαχανικών ____ 1. Vegetarian ____ 1. Grönsaks 2. Ντοματόσουπα ____ 2. Tomato ____ 2. Tomat 3. Κοτόσουπα ____ 3. Chicken ____ 3. Kyckling 4. Κρεμυδόσουπα ____ 4. Onion ____ 4. Lök Slutet ska innehålla detta: 9% - 19% VAT ( taxes ) is included. 9% - 19% moms är inkl. Responsible under the market police regulations:………………….. Ansvarig under marknads polisens regler: ………………….. skrivstrecken och formattering är minimerade p.g.a platsbrist. Uffe Senast redigerad av UlfWiman den 2008-07-30 klockan 13:17. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Uffe, vill förtydliga att jag inte ifrågasätter, ville bara markera att jag inget visste om just det där
![]() Min huvudpoäng är att det inte är juridiskt fel med höga priser så länge priset aldrig varit uppe till diskussion. Däremot är det naturligtvis moraliskt helt åt skogen att blåsa sina gäster. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Nä, du bläckfisk, helt rätt har du inte
![]() Jag tycker därför Arnes förslag är bra. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Vi var på den restauranten i Chania i 1999.(Kjente meg igjen da jeg såg bildet.)Vi var 9-10stk.som ble lokket/lurat inn.Under bordet vi satt ved,fant jeg en liten dameveske med en mobiltelefon og en nøkkel i.Jeg visste jo fra før at grekerne er så ærlig så jeg leverte den til kelneren som igjen viste innholdet til en annen kelner.Synes de såg litt "lur" ut og tenkte med det samme:tenk om de beholder det selv.Stakkers dame som kanskje ikke får tingene sine igjen.Det var jo muligens en hotelnøkkel?Noe svar på det har jeg selfølgelig aldri fått.Heldigvis hadde vi spist et annet sted,så vi tok bare en drink/brus.Husker ikke hva vi betalte,men de hadde plusset på endel drakmer for musikken!Det nektet vi å betale,vi hadde jo ikke bestillt noe musikk,ikke hørte vi mye fra der vi satt heller.De ble selvføgelig veldig sure,jeg synes det var litt ekkelt,men er glad i ettertid at vi ikke betalte når jeg leser her hva slags folk de er.Mener jeg har lest negative ting om de før også.Dit skal vi aldri igjen,men skal nok gå forbi bare for å gå forbi...
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Jag tycker också att Arnes förslag är bra! Inte minst för att det här uppenbarligen är en krog som lurat gäster i åratal. Jag önskar att det vore lika lätt som du beskriver det att komma åt dem, men uppenbart har inget hänt.
Citat:
![]() I det här fallet borde det finnas två knäckfrågor: a) vad är överprissättning?, b) när ingår en restauranggäst ett avtal? I en butik ingår jag avtalet först vid kassan. Om streckkoden på varan visar ett högre pris än skylten på hyllan där varan låg - då kan jag inte hävda att jag ska få varan till det lägre priset för det råder ännu inget avtalsförhållande mellan mig och säljaren. Mitt alternativ om jag inte vill betala det högre priset är att inte köpa varan. Men när ingår jag avtalet på krogen? Jag kan ju inte låta bli att fullfölja köpet för maten har jag redan ätit upp. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Min känsla var/är att vi betalade mer än vad maten och drickat gick på, hur jag än räknar, så kan jag inte komma upp till den summan som vi betalade. Och när jag granskade kvittot efteråt, så kom kyparen och "slet" den åt sig, det kändes väldigt skumt. Kvittot var handskrivet och på grekiska, så det tog sin tid att försöka tyda vad som stod på den.
Jag bara "kände på mig" att nu är du rökt och detta är inte helt OK. Maten hade vi ju sett pris på, men inte drickat, det var framplockat och öppnat innan vi såg priserna. Så fanns det någon överenskommelse? Egentligen inte, vi bara litade på dem, att det skulle vara ett skäligt pris. Maten gick på ca 55 euro (hiskeligt dyrt för att vara vår middag, 4 pers), men vi betalade 110 euro. För vad - undrar jag än idag. En stor Mythos, en cola och en flaska husets vin som kostade 4 euro i affären... så det måste varit något annat på notan. Musiken? Brödet? Varför tog jag inte kvittot med mig...? |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Aha, ni hade sett priset på maten? Och sen kostade det lika mycket till? Det var det värsta jag har hört
![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Hej,
jag kan ta kontakt med min advokat på Kreta och höra med henne vad man kan göra. Hon är en riktig pittbull och kan vara mycket obekväm. Kan någon bara vara snäll och sumera lite om detta ärende och även skriva adress och namn på stället. /Nico |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
tel 28210 72915. lars Kriti sti kardia mou |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Kan bara hålla med! Hoppas många läser detta och undviker stället!
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
Vilken tur att vi undvek den restaurangen, käkade på restaurangen Ela mittemot. Annars är The well of the turk en favoritrestaurangen i Chania.
|
#12
|
|||
|
|||
![]()
Hade läst om just denna restaurang här på Kalimera innan vi åkte ner i början på augusti men ändå var jag inte på min vakt när vi råkade gå rakt på stället och en mycket sliskig, påträngande inkastartyp fångade in oss. Det var när han snabbt slet fram en tummad och inplastad version av Aftonbladets reseguide och riktigt förväntade sig att vi skulle äta där som det gick upp för mig var vi hamnat.
Jag skrattade åt honom och sa att jag skulle inte tro att jag någonsin kommer äta där. Jag berättade mycket lugnt och pedagogiskt för inkastarmannen om det mycket dåliga rykte de har på reseforum i Norden och hur snabbt det går för fler människor att bli avrådda från att gå dit. Vi har så få kvällar på semestern och de är dyrbara för oss. Jag berättade att vi turister inte vill slösa bort dem på ett ställe med dålig service. Han stirrade oförstående på mig och viftade lite med reseguiden... "But this Aftonbladet", sa han lite osäkert och stammande. Jag sa att deras dåliga rykte överväger en enda tidnings åsikt och när jag ändå var i farten berättade jag för en annan svensk familj, som också blivit påhoppade och visade den fantastiska rescentionen, vad jag hört. Bara så de fick två versioner och var fria att välja lite mer rättvist... De gick, liksom vi, inte in... Tyckte restaurangen kunde få veta att den inte är den bästa i stan... ![]() |
![]() |
|
|