![]()  | 
	
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
		
	
		
		
			
			 
			
			I onsdags fick jag följa med en av mina vänner till Chromonastiri (Χρομοναστήρι) dit han var inbjuden när de tillverkade raki (tsikoudia). Det var en upplevelse! I vad som närmast var en lagerlokal (en stor olivoljetank i ena hörnet, några lagerhyllor vid ena väggen och rakiapparaturen i den andra hörnan) hade man ställt upp några rangliga bord, där ett 20-tal personer bänkat sig med massor av vin och grillat kött av olika slag m.m. Ute på gården stod grillen uppställd och grillningen var i full gång! Innehållet i plasttunnor med skal- och kvistrester efter vintillverkningen, som fått stå och jäsa under ett antal veckor (mäsk), hälldes i en stor koppartank, som det eldades under. Tanken anslöt genom ett rörsystem till en ståltank under vilken en stor vit plastbehållare stod. I den rann sedan den färdiga rakin ner i en fin stråle. Hela processen tog 1,5 – 2 timmar. Naturligtvis hade batteriet tagit slut i min kamera så det blev inga bilder tagna. 
		
		
		
		
		
		
		
		
	
	![]() Här kan ni i alla fall se hur det går till: http://www.youtube.com/watch?v=InbRenbmIZ0&feature=related På torsdag, Ochi-dagen, ska vi åka till en annan by där vi också ska få vara med om rakitillverkning (och fest naturligtvis!!) ![]() ![]() Detta kommer att bli en fin avslutning på mina fem veckor här i Rethymnon denna höst. Ingegerd  | 
		
  | 
	
		 |