![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Nu har du kanske redan hällt ut den, men...
Troligen har det varit något i korken som möglat, alternativt i flaskhalsen. Jag (som inte är rädd för mögel) skulle försöka rengöra flaskan försiktigt och i möjligaste mån undvika att det ramlar ner något mögel i oljan. Sedan skulle jag hälla bort lite av oljan, och resten i en ren (kokad, även locket) glasburk och sedan provsmaka. Om jag inte kände någon mögelsmak och oljan i övrigt smakar och luktar som vanligt skulle jag använda den. (För övrigt är mögel svamp och inte bakterier, men vad spelar det för roll ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag skulle inte ha hällt bort oljan! För jag vet att denna olja är bra. Och mögel kan man ta bort, det har jag gjort på vissa andra matvaror.
Birgitta. |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Men som sagt var, det kanske är för sent redan.... ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Alla gör ju som dom vill med sina livsmedel och vilka krav man har på det som åker in i munnen varierar säkert en hel del. Här finns lite aktuell information från Livsmedelverket. http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/mogelgifter/
Eva |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Borde man inte kunna sabrera flaskan? Då försvinner ju möglet i flaskhalsen!
![]() Fast har du redan hällt ut, så? Läser redan rubrikerna "Stort oljeutsläpp i Blekinge Skärgård!". Fast du kanske återvinner den? ![]() /Netwolf |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Eva |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Aj aj, nu fick svenskläraren googla.
Alltid lär man sig något nytt, tack! ![]() Fresten, vad det min första tanke oxå, fast jag tänte "slå av halsen" ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() /Netwolf |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Tack för alla tips och råd. Jag har inte vidtagit några åtgärder ännu. Flaskan står och ser ensam och ledsen ut i köket. Vill ogärna slå ut den för jag vet att det är en fin olja. Du vet Birgitta, för ni har ju också fått den oljan.
Jag ska kolla med lupp i morgon för att se om det finns mögel i oljan också, sedan tar jag beslut om hur jag gör. Återkommer... |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Men nog duger den att använda tll fritering åtminstone? Patatoules...melitsanes...kolokithakia...
|
#12
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Jag kollade flaskan mycket noga idag, och det fanns mögel längst ner på botten av flaskan. Troligen kommer den från korken. Nu är den utslagen. Kändes inte fräscht. Bye, bye kära olja. ![]() Jag ser det trots allt lite positivt. Nu finns det ännu en anledning till att åka tillbaka till Chania. ![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Eva |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Alltid något positivt!
Tror att korken var orsaken till mögeln. Jag skickar en liten tröst flaska av vår goda olja till er ![]() ![]() Senast redigerad av anneli56 den 2012-12-05 klockan 10:54. |
#15
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
#16
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#17
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tack snälla Anneli! ![]() Jag blev både glad, och rörd! Jag har inte öppnat den ännu, flaskan är alldeles för snygg för att öppnas. Så det får vänta till jul, och då ska jag berätta om smaken. ![]() Tack! ![]() |
#18
|
||||
|
||||
![]()
Var så god ,var så god!
![]() |
#19
|
||||
|
||||
![]() |
#20
|
||||
|
||||
![]()
Så rart, Anneli!
Birgitta |
![]() |
|
|